Sutra na Blatuši “Treća smotra dječijeg folklornog stvaralaštva”

KUD „Ilićka“ u saradnji sa Savezom amaterskih kultruno – umjetničkih društava Republike Srpske će sutra na Blatuši organizovati „Treću smotru dječijeg folklornog stvaralaštva“.

Glavni  pokrovitelj događaja je Vlada Republike Srpske, a podršku je pružila i Vlada Brčko distritka na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Milićem.

Kako organizatori najavljuju, radi se o jednom od najvećih kulturnih događaja u folkloraškoj tradiciji Republike Srpske.

Ova manifestacije je prošle godine održana na Palama, a ove godine čast da bude domaćin pripala je KUD – u „Ilićka“ i Brčko distritku, rekao je rukovodilac KUD – a Jovan Savić.

„Mi smo bili na Palama kao učesnici, gdje smo dobili ponudu da mi sljedeće, tačnije ove godine budemo organizatori i mi takvu čast nismo mogli odbiti“, ističe za Radio Brčko Savić.

Posjetioci će moći da pogledaju nastupe osam foklornih društava iz cijele Republike Srpske koja čine mališani uzrasta od osam do dvanaest.

Organizatori su pozvali sve građane da sutra, od 19 časova, dođu na Stadion malih sportova Blatuša i uživaju u ovom događaju koji njeguje tradiciju srpske kulture.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime