Сусрети у Брчком: И Народно позориште Српске повукло представу из такмичарског дијела - nula49.com
spot_img
spot_img

Сусрети у Брчком: И Народно позориште Српске повукло представу из такмичарског дијела

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Народно позориште Републике Српске саопштило је данас да се повлачи са сусрета позоришта/казалишта у Брчком, али да ће представа “Дервиш и смрт” бити изведена пред публиком 25. новембра.

Након што су позоришта Атеље 212 и Камерни театар 55 повукли своје представе из такмичарског дијела програма, јер је један од чланова жирија Бранислав Лечић, на тај потез одлучило се и Народно позориште Српске.

“Желимо да наша представа „Дервиш и смрт”, редитеља Дејана Пројковског, буде изузета из процеса жирирања. Ипак, из дубоког увјерења да Народно позориште Републике Српске мора одговорно поступати према својој публици, одлучили смо да у четвртак, 25. новембра, како је првобитно планирано, поменуту представу изведемо”, наведено је у саопштењу.

Из Народног позоришта Српске изразили су жаљење због тренутне ситуације и наду да ће идући сусрет проћи у најбољем реду.

“Будући да се ради о једном од најважнијих позоришних дешавања у региону, сигурни смо да ће организација сљедећег фестивала проћи у најбољем реду, да ће сусрети у Брчком поново постати сигуран простор за све умјетнике који позориште стварају, простор унутар којег се о својим умјетницима и својој публици брине и односи са уважавањем, те да ћемо се поново сусрести, у пријатнијој атмосфери”, навели су они.

Поред наведених позоришта, и Раде Шербеџја који је требао на затварању фестивала у Брчком одржати концерт је упутио јавно писмо дирекцији фестивала у којем је изразио жаљење због тренутне ситуације у којој су се сви нашли.

„За мене су побједници сви они моји колегице и колеге умјетници који су се солидаризовали и, упркос неприродној ситуацији, одржали своје представе због саме публике због које се и баве овом умјетношћу. Тако сам и ја одлучио да због публике одржим свој концерт“, написао је Шербеџија.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img