Susreti pozorišta od 16. do 24. novembra

Ovogodišnji Susreti pozorišta pod sloganom “Pozorište u gradu – grad u pozorištu” biće održani od 16. do 24. novembra u brčanskom Domu kulture, najavili su danas organizatori.

Biće ovo 34. Susreti, i na njima će se u zvaničnoj konkurenciju za vrijedne nagrade “boriti” osam ostvarenja – pet iz domaće produkcije i tri predstave iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

- Reklama -

“I ove godine smo, u okvirima naših uslova, uspjeli dovesti najbolje predstave iz BiH i regiona. Prema propozicijama festivala treba da imamo najmanje četiri predstave iz BiH. Ovaj put imamo pet bh. predstava i tri iz okruženja“, rekao je Jakov Amidžić, direktor Susreta, dodajući da će biti promovisana dugo očekivana monografija o glumačkom velikanu Safetu Pašaliću iz Brčkog.

U ustaljenom terminu od 19:30 brčanska publika uživaće u predstavama iz Banja Luke, Beograda, Sarajeva, Zenice, Prijedora, Mostara i Podgorice.

Na konferenciji je rečeno i da će setovi karata u prodaji biti do petka, te da će pojedinačna prodaja uslijediti od ponedjeljka, 13. novembra 2017. godine.

Cijena paketa je 45 konvertibilnih maraka, odnosno 5 konvertibilnih maraka za pojedinačnu kartu.

Kao i do sada, Susreti će obilovati i bogatim pratećim sadržajem – omladinskim i dječijim predstavama u brčanskim školama, ali i razgovorima sa rediteljima i glumcima.

Koje nas sve predstave očekuju, pogledajte OVDJE.

Vidimo se!

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime