spot_img
spot_img

Сусрети младих 2022. су званично отворени!

spot_img
spot_img

У четвртак је у угоститељском објекту “Балкан паб” одржан први “Youth quiz” у организацији Вијећа/Савјета младих Брчко, што је означило почетак Сусрета младих у нашем граду.

Питања на квизу била су, као што су љубитељи квиз културе у нашем граду и навикли, везана за опште знање, али је овај пут био укључен и дио питања о раду Вијећа/Савјета младих Брчко, па су су учесници упознати са досадашњим радом овог тијела и будућим пројектима.

“Задовољство нам је видјети овако велики број младих људи који су показали интересовање када је у питању знање. На квизу је учествовало преко педесет талмичара/ки, а титулу је ове године узела екипа ‘Безбојне зелене идеје’ док је друго мјесто припало екипи ‘Свезналице’, a трећи су били ‘Чваке’”, каже нам Александар Пантелић, координатор Youth квиза.

Владана Ђокић, дио шампионске екипе “Безбојне зелене идеје” одушевљена је догађајем и каже како су оваква дружења право освјежење у Брчком.

“Драго ми је да су млади дио приче о младима, а ово је сјајан начин да нешто и научимо о Савјету младих, његовом досадашњем раду, али и будућим плановима. Уз све то, упознали смо и квалитетне младе људе који покушавају ствари покренути на боље”, додаје Владана.

Ни Владимир Каностревац не крије задовољство успјехом на самом почетку Сусрета.

“Одзив је био сјајан, атмосфера невјероватна. Драго ми је видјети да се међу младима цијени знање, да овакви догађаји привлаче све већи број људи. Наш град је међу ријеткима у региону са оваквим типом такмичења. Градско квиз такмичење је већ прешло у традицију, екипе све више долазе из сусједних градова али и држава”, каже Каностревац, иначе члан предсједништва Савјета младих и координатор Сусрета младих.

Ово је, наравно, само прва у низу активности у оквиру овогодишњих Сусрета.

“Ово је само прва активности овогодишњих Сусрета младих које реализујемо, ускоро ћемо одржати активности на промоцији Стратегије за младе, а сам централни догађај који ће окупити, поред локланих доносиоца одлука, младе представнике из региона одржат ће се крајем маја”, каже Харун Шабановић, члан предсједништва Савјета младих.

Имплементација Сусрета младих се спроводи захваљујући Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (БХРИ) пројекту којег имплементира Међународна организација за миграције БиХ (ИОМ) финансиран од стране Аустријске развојне сарадње.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img