Susreti mladih 2022. su zvanično otvoreni!

U četvrtak je u ugostiteljskom objektu “Balkan pab” održan prvi “Youth quiz” u organizaciji Vijeća/Savjeta mladih Brčko, što je označilo početak Susreta mladih u našem gradu.

Pitanja na kvizu bila su, kao što su ljubitelji kviz kulture u našem gradu i navikli, vezana za opšte znanje, ali je ovaj put bio uključen i dio pitanja o radu Vijeća/Savjeta mladih Brčko, pa su su učesnici upoznati sa dosadašnjim radom ovog tijela i budućim projektima.

- Reklama -

“Zadovoljstvo nam je vidjeti ovako veliki broj mladih ljudi koji su pokazali interesovanje kada je u pitanju znanje. Na kvizu je učestvovalo preko pedeset talmičara/ki, a titulu je ove godine uzela ekipa ‘Bezbojne zelene ideje’ dok je drugo mjesto pripalo ekipi ‘Sveznalice’, a treći su bili ‘Čvake’”, kaže nam Aleksandar Pantelić, koordinator Youth kviza.

Vladana Đokić, dio šampionske ekipe “Bezbojne zelene ideje” oduševljena je događajem i kaže kako su ovakva druženja pravo osvježenje u Brčkom.

“Drago mi je da su mladi dio priče o mladima, a ovo je sjajan način da nešto i naučimo o Savjetu mladih, njegovom dosadašnjem radu, ali i budućim planovima. Uz sve to, upoznali smo i kvalitetne mlade ljude koji pokušavaju stvari pokrenuti na bolje”, dodaje Vladana.

Ni Vladimir Kanostrevac ne krije zadovoljstvo uspjehom na samom početku Susreta.

“Odziv je bio sjajan, atmosfera nevjerovatna. Drago mi je vidjeti da se među mladima cijeni znanje, da ovakvi događaji privlače sve veći broj ljudi. Naš grad je među rijetkima u regionu sa ovakvim tipom takmičenja. Gradsko kviz takmičenje je već prešlo u tradiciju, ekipe sve više dolaze iz susjednih gradova ali i država”, kaže Kanostrevac, inače član predsjedništva Savjeta mladih i koordinator Susreta mladih.

Ovo je, naravno, samo prva u nizu aktivnosti u okviru ovogodišnjih Susreta.

“Ovo je samo prva aktivnosti ovogodišnjih Susreta mladih koje realizujemo, uskoro ćemo održati aktivnosti na promociji Strategije za mlade, a sam centralni događaj koji će okupiti, pored loklanih donosioca odluka, mlade predstavnike iz regiona održat će se krajem maja”, kaže Harun Šabanović, član predsjedništva Savjeta mladih.

Implementacija Susreta mladih se sprovodi zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektu kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije BiH (IOM) finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime