Suspendovan sudski policajac koji je optužen za pucnjavu

U cilju pravilnog i potpunog informisanja javnosti o događaju od 14.10.2018. godine u kojem je učestvovao sudski policajac Z.S., zaposlen u Sudskoj policiji Brčko distrikta BiH iz Pravosudne komisije BiH saopštili su sledeće:

Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH je odmah po saznanju za navedeni događaj dana 16.10.2018. godine službenim putem zatražila od Tužilaštva Brčko distrikta BiH informaciju da li je protiv sudskog policajca Z.S. pokrenut krivični postupak, za koje djelo i u kojoj fazi je postupak.

- Reklama -

Dana 17.10.2018. godine Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dostavilo je Pravosudnoj komisiji Brčko distrikta BiH traženu informaciju u kojoj je navedeno da je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sudskog policajca Z.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 317. stav (3) u vezi sa stavom (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH;

Postupajući na osnovu navedenog akta Tužilaštva Brčko distrikta BiH, komandir Sudske policije Brčko distrikta BiH je, na osnovu člana 27. Zakona o Sudskoj policiji Brčko distrikta BiH, donio rješenje o suspenziji sudskog policajca Z.S. . Suspenzija po ovom rješenju traje do okončanja krivičnog postupka.

Pomoćnik sekretara-portparol Pravosudne komisije BD BiH

Jelena Lakić

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime