spot_img
spot_img

Супервизор за Брчко поздравља напредак на реформском путу у Дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Мајкл Скенлан поздравио је данас усвајање Закона о удружењима и фондацијама и Закона о правима припадника националних мањина у Брчко Дистрикту.

Заједно са старим Законом о буџету, који је замијењен новим у децембру 2019., Закон о удружењима и фондацијама је годинама перципиран као еклатантно лош инструмент који је омогућавао нетранспарентно трошење јавних средстава. Оба су сада замијењена новим законима који фокус стављају на транспарентно вођење буџета и интерес јавности. Данас усвојени закон ће омогућити подршку за невладин сектор која је фер, транспарентна и заснована на објективним критеријима, саопштено је данас из ОХР-а.

Такође, данас усвојени Закон о правима припадника националних мањина ће омогућити већу укљученост и равноправно учешће мањина у животу Дистрикта. У том смислу ће користити цјелокупној заједници тако што ће учинити Дистрикт бољим мјестом за све грађане.

Скенлан је такође поздравио усвајање акционог плана за реформу јавне управе на сједници Владе Дистрикта у понедјељак. Ово ће бити приоритетни циљ у 2021. години заједно са усвајањем закона о сукобу интереса.

На састанку супервизора са градоначелником и замјеником градоначелника, Синишом Милићем и Антом Домићем, те предсједавајућим и допредсједавајућим Скупштине Дистрикта, Еседом Кадрићем и Ивом Филиповићем, саговорници су се сложили да владина одјељења и друга тијела јавне управе требају наставити радити за вријеме предизборне кампање и периода техничког мандата.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img