spot_img
spot_img

Супервизор у радној посјети ОЦ Вермонт

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У овквиру редовних активности и посјете Брчко дистрикту, супервизор Мајкл Скенлан, одржао је радни састанак са директором ОЦ Вермонт, Дамиром Раденковићем.

Теме разговора биле су реформа јавне управе, али и предстојећи избори.

– Господин Скенлан као и увјек до сада изражава велико интересовање за рад омладинских организација али и генерално за останак младих на овим просторима. С тим у вези, разговарали смо о важности изласка младих људи на предстојеће локалне изборе, нагласио је након састанка Раденковић.

Омладински центар Вермонт дио је коалиције “Под лупом” која се залаже за слободне и поштене изборе заједно са 85 организација цивилног друштва и неформалних група грађана.

– Супервизор је нагласио да се на изборним мјестима не смију користити мобилни телефони те да ће сви нестраначки посматрачи бити задужени да воде раћуна о поштовању правила у самом изборном дану и на свим бирачким мјестима. Посебно је истакао да ће се наставити истражне радње о неправилностима и изборним крађама, како до самих избора, тако и након њих, додао је Раденковић.

Директор Вермонта и супервизор такође су разговарали о борби против корупције у институцијама Брчко дистрикта те о реформи јавне управе која је такође отоврено питање Дистрикта.

Омладински центар Вермонт поред пројекта Системска транспарентност у изборном процесу (СТЕП) којег финансира Европска унија и министарство вањских послова САД-а, активно ради и на још неколико значајних пројеката у нашој локалној заједници с циљем правилног и транспарентног трошења јавног новца као и на пројектима који се тичу унапређења образовног система и борби против корупције.

Служба за информисање ОЦ Вермонт

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img