Supervizor u radnoj posjeti OC Vermont

U ovkviru redovnih aktivnosti i posjete Brčko distriktu, supervizor Majkl Skenlan, održao je radni sastanak sa direktorom OC Vermont, Damirom Radenkovićem.

Teme razgovora bile su reforma javne uprave, ali i predstojeći izbori.

– Gospodin Skenlan kao i uvjek do sada izražava veliko interesovanje za rad omladinskih organizacija ali i generalno za ostanak mladih na ovim prostorima. S tim u vezi, razgovarali smo o važnosti izlaska mladih ljudi na predstojeće lokalne izbore, naglasio je nakon sastanka Radenković.

Omladinski centar Vermont dio je koalicije “Pod lupom” koja se zalaže za slobodne i poštene izbore zajedno sa 85 organizacija civilnog društva i neformalnih grupa građana.

– Supervizor je naglasio da se na izbornim mjestima ne smiju koristiti mobilni telefoni te da će svi nestranački posmatrači biti zaduženi da vode raćuna o poštovanju pravila u samom izbornom danu i na svim biračkim mjestima. Posebno je istakao da će se nastaviti istražne radnje o nepravilnostima i izbornim krađama, kako do samih izbora, tako i nakon njih, dodao je Radenković.

Direktor Vermonta i supervizor takođe su razgovarali o borbi protiv korupcije u institucijama Brčko distrikta te o reformi javne uprave koja je takođe otovreno pitanje Distrikta.

Omladinski centar Vermont pored projekta Sistemska transparentnost u izbornom procesu (STEP) kojeg finansira Evropska unija i ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, aktivno radi i na još nekoliko značajnih projekata u našoj lokalnoj zajednici s ciljem pravilnog i transparentnog trošenja javnog novca kao i na projektima koji se tiču unapređenja obrazovnog sistema i borbi protiv korupcije.

Služba za informisanje OC Vermont

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime