spot_img
spot_img

Супервизор Скенлан у редовној посјети ЈП “Комунално Брчко”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Јуче у поподневним часовима у редовној радној посјети Јавном предузећу “Комунално Брчко” боравио је супервизор за Брчко и први замјеник високог представника у БиХ Мајкл Скенлан.

Он се састао са директором предузећа Кемалом Атићем, замјеницима директора Бранком Ђурић Жилић и Драганом Јелисићем и помоћником директора Мајазудином Вехабовићем.

Разговарано је о више тема, међу којима су биле најзначајније нови транспортни цјевовод према насељу Поточари, набавка електричне енергије за наредни период, побољшање електроенергетске дистрибутивне мреже, те укључивање предузећа у пројекат зелених градова.

Пројекат који се дуго најављује, а односи се на градњу новог транспортног цјевовода од града до насеља Поточари, требало би да буде реализован из кредитних средстава Европске банке за обнову и развој. Носилац кредитног задужења била би Влада Дистрикта – Одјељење за комуналне послове, а извођач и имплементатор пројекта ЈП “Комунално Брчко”, са чиме се супервизор сложио. Истакао је да је реализација овог пројекта значајна за квалитетно и континуирано снабдијевање грађана Брчко дистрикта БиХ водом.

Тема која је увијек актуелна у ЈП “Комунално Брчко” од средине септембра па према крају године, је набавка електричне енергије за надолазећи период, с обзиром да Уговор о снабдијевању за 2020. годину истиче 31.12.2020. године у поноћ. Директор предузећа информисао је супервизора да је реално за очекивати да уговор о снабдијевању за наредну годину буде склопљен, са најповољнијим добављачем, до краја октобра 2020. године.

Менаџмент предузећа упознао је супервизора и о томе да је Скупштина Брчко дистрикта БиХ ребаланском буџета издвојила средства у виду гранта од 1,5 милиона марака за реализацију осам инфраструктурних пројеката у области дистрибуције и снабдијевања електричном енергијом. Ријеч је о изградњи нових 35 и 10 кВ кабловских водова у ужој градској зони, изградњи нових трафостаница у сеоским подручјима за побољшање напонских прилика и набавци мобилних трафостаница за потребе ванредних ситуација.

Супервизор је похвалио и укљученост предузећа у послове дезинфекције јавних површина ради сузбијања ширења епидемије заразне болести узроковане вирусом корона. Такође је предложио и да се предузеће ангажује у укључивање донација и грантова које обезбјеђује Међународни монетарни фонд за реализацију пројеката из области енергетске ефикасности и зелених градова.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img