spot_img
spot_img

Струка рекла своје: Нови мост најбоље рјешење

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представницима извршне и законодавне власти дистрикта Брчко руководство Јавног предузећа „Путеви Брчко“, на састанку у Градској вијећници, представило је анализе добијене од стране фирме „ИГ“ Бањалука и обављених разговора са фирмама „ИПСА“ Сарајево и „ИГХ“ Загреб, а које се тичу реконструкције и санације постојећег моста, односно изградње новог моста на граничном прелазу Брчко-Гуња (БиХ и Република Хрватска).

Слиједећи резултате анализе добијене од стране струке, на састанку, којем су присуствовали градоначелник Есед Кадрић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, главни координатор Владе Жељко Антић и ресорни шефови Владиних одјељења Перо Гудељевић и Ратко Стјепановић, констатовано је да је најбоља опција изградња новог моста, с циљем да се теретни саобраћај поново успостави на граничном прелазу између Брчког и Гуње.

Поновно успостављање теретног саобраћаја, који је забрањен 2019. године због дотрајалости постојећег савског моста, за дистрикт Брчко је више него значајно, поготово за функционисање привреде и Јавног предузећа „Лука“ Брчко.

Информација о резултатима анализа са приједлогом рјешења о изградњи новог моста од стране ЈП „Путеви Брчко“ наћи ће се на дневном реду прве наредне сједнице Владе Брчко дистрикта БиХ и Скупштине Брчко дистрикта БиХ, након чега ће јавно предузеће и процедурално моћи ући у поступак изградње новог моста.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img