Стратегија за младе: Шта нам доноси!? - nula49.com
spot_img
spot_img

Стратегија за младе: Шта нам доноси!?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Вијеће/Савјет младих Брчко дистрикта БиХ у петак 29.09. организује презентацију досадашњег рада на изради Акционог плана за имплементацију Стратегије за младе под називом „Стратегија за младе: Шта нам доноси!?“ која ће се одржати у Омладинском центру са почетком у 12х.

С обзиром да је Стратегија за младе Брчко дистрикта 2022-2026 усвојена на 39. редовној сједници Скупштине Брчко дистрикта 22. фебруара ове године, Влада Брчко дистрикта је приступила изради Акционог плана за имплементацију Стратегије за младе, оформила радну групу која је до сад имала неколицину састанака и скоро привела крају израду Акционог плана.

Из Савјета младих поручују како овим догађајем желе да информишу јавност о томе како ће да изгледа Акциони план и какве мјере садржи али исто тако и да дају прилику младима да својим коментарима и сугестијама дају свој лични допринос у побољшању овог документа који се односи управо на њих.

„Циљ нам је да младе директно информишемо о овом веома важном догађају али и да им дамо прилику да учествују у његовом креирању на неки начин својим коментарима и сугестијама прије него се он нађе на столу испред заступника Владе Брчко дистрикта.“ – каже Владимир Каностревац предсједник Савјета младих.
Организатори апелују на све који су у могућности да се одазову на овај догађај јер је у питању најважнији документ који се бави системским ријешењем младих у Брчко дистрикту.

„Заиста нам је важно да се што више младих одазове како би што шира јавност била упозната са нашим радом у оквиру Радне групе која ради на Акционом плану али исто тако увијек инсистирамо на квалитетној дискусији и пружамо могућност свима да својим приједлозима унаприједе овај документ.“- додаје Каностревац.

Овај догађај дио је пројекта Заговарачка платформа младих 2.0 које реализује кровна организација младих Брчког захваљујући пројекту Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) који имплементира Међународна организација за миграције у БиХ (IOM) а финансира Аустријска развојна сарадња.

У склопу овог пројекта Савјет младих Брчког ускоро планира организовати догађај у Брчком који ће окупити представнике министарстава која се баве младима са свих нивоа власти БиХ на којем ће се дискутовати о питањима младих из цијеле БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img