Stotine posjetilaca u prvoj nedjelji na „Čarima zime u Brčkom”

Prvu nedjelju manifestacije „Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, posjetilo je nekoliko stotina građana distrikta Brčko, ali i drugih gradova.

Nakon što je manifestacija otvorena i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao izložbene i prodajne kućice posjetioci su mogli da uživaju u svirci Armana Morankića. Vikend iza nas je obilježio program za najmlađe u organizaciji Omladinske organizacije „Mali princ”. Mališani su imali priliku da učestvuju u kreativnim i likovnim radionicama, takmiče se u potrazi za novogodišnjim blagom, fotografišu u zimskom studiju i druže sa Djeda Mrazom.

U nedjelji koja je pred nama sa našim sugrađanima družiće se Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca distrikta Brčko koji će u petak 13. decembra organizovati veče „Srednjoškolci za građane” te prisutnima ponuditi poslastice i tople napitke, učešće u pisanju motivacionih poruka te radionicama za izradu pahulja i ukrasa.

Za ljubitelje sporta, posebno mališane, Univerzalna škola sporta „Sportissimo” u subotu 14. 12. 2019. godine priređuje sportsko veče, a ljubitelje dobre svirke pozivamo da četvrtak veče 12. 12. 2019. provedu na gradskom trgu uz Mirzu Glibanovića Kibeta.

Viđaćemo se na gradskom trgu svaki dan od 17:00 do 21:00 čas, uz tradicionalnu gastro punudu, delicije i suvenire.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime