Startovale konkretne aktivnosti u vezi sa rekonstrukcijom mosta na Savi

Nakon što je Skupština Distrikta usvojila Plan rada za tekuću godinu, u JP “Putevi Brčko” krajem prošle sedmice održan je prvi konstitutivni sastanak ekspertskog tima koji ima zadatak osposobiti most na rijeci Savi za saobraćaj teretnih vozila.

“Ekspertski tim od deset članova koji čine eksterni, odnosno stručnjaci iz brčanske Vlade i našeg preduzeća, odmah je usaglasio dinamiku aktivnosti koja podrazumijeva hitno provođenje dvanaest procedura u vezi sa javnim nabavkama, te pripreme za raspisivanje tendera oko izrade studije opravdanosti kao i studije izvodljivosti, što bi trebalo biti završeno do kraja ovog mjeseca”, kaže Miroslav Miškić, direktor ovog javnog preduzeća.

Raspisivanjem pomenutih tendera trebale bi započeti aktivnosti na rekonstrukciji, odnosno osposobljavanje mosta za teretni saobraćaj, što bi u potpunosti trebalo biti okončano najkasnije za dvije do tri godine. Inače, u ovom trenutku procjene govore da bi cijeli projekat mogao koštati između pet i deset miliona maraka, rečeno je iz JP “Putevi Brčko”.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime