Становници Илићке огорчени: Шта ради ЈП Комунално Брчко? - nula49.com
spot_img
spot_img

Становници Илићке огорчени: Шта ради ЈП Комунално Брчко?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Да ли је нормално да насеље, а слична је ситуација у цијелом Брчком, које има око 1.200 бројила електричне енергије, што значи да има исто толико бројила за воду, као и исто толико платиша за одвоз смећа, трпи овакав однос ЈП Комунално.

Ово питање постављају данас из МЗ Илићка, уз фотографије препуних контејнера, нечега што је, на жалост, у овом насељу, али и широм Брчког, постало нормална појава.

“Нас, као мјештане насеља, није брига за проблеме са којима се сусреће ово јавно предузеће, јер сматрамо да као насеље јако добро пунимо буџет ЈП Комунално Брчко којим се финансира рад, или боље рећи нерад, надлежних, јер из приложеног можемо извући само тај закључак”, додају у објави.

Сасвим је јасно, кажу нам из МЗ Илићка, да нешто у служби за одвоз смећа не штима.

Томе свједочи и велики број грађана који претходних дана готово редовно шаљу фотографије препуних контејнера у бројим насељима Брчко дистрикта.

У разговору са челним људима МЗ Илићка сазнајемо да су се на јавно прозивање ЈП Комуналног Брчко одлучили због свакодневних жалби грађана.

Истичу да у непосредном контакту са становницима све чешће чују и позиве на протесте.

“С правом су људи огорчени, и с правом се питају да ли се у овом граду ишта може ријешити без изласка на улицу”, каже нам Дамјан Дунџић, предсједник МЗ Илићка.

“Морам се осврнути и на проблем депоније, тај ријешени, а неријешени проблем. Одвоз смећа није довољан, јер се на депонији дневно депонује преко 70-80 тона смећа, а одвози максимално 36, јер једна приколица има капацитет од 18 кубика”, каже Дунџић.

Уз то, додаје, јако дуго је радила само једна, те да се одвозило само 18 дневно…

“Ако се нешто ради, треба да се ради људски, а не да се мјештани насеља Илићка поново даве у смећу, овај пут испред кућних прагова”, додају из МЗ Илићка.

Проблеми у раду ЈП Комунално Брчко гомилају се, нарочито очи боде често препун контејнер поред школе, али и бројни контејнери “на три ноге”. Непојмљиво је да се по том питању ништа ме ради, што представља проблем, како за мјештане (јер се често дешава да се такви контејнери преврну), тако и за саме раднике радне јединице Ћистоћа, при ЈП Комунално, истичу из једне од највећих брчанских мјесних заједница.

За крај, постављају логично питање – коме и зашто плаћамо рачуне? Да ли обављање услуга коју плаћамо морамо осигурати на улицама?

И, можда најважније од свега – може ли се вишак радника из канцеларија ЈП Комунално Брчко пребацити на терен како се не бисмо сви заједно угушили у смећу?

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img