spot_img
spot_img

Стање безбједности у Брчком: Тужилаштво ради на расвјетљавању најтежих дјела

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је на подручју дистрикта задовољавајуће стање када је у питању расвјетљавање најтежих кривичних дијела, те да је евидентно да Тужилаштво дистрикта у том погледу улаже одговарајуће напоре.

Скупштина Брчко дистриктра на јучерашњој сједници примила је к знању Извјештај о раду Тужилаштва.

Милић је истакао да су се на сједници осврнули на оно што нарочито оптерећује јавност и што је према оцјени главног тужиоца одређена мрља у раду свих истражних органа, а то је нерасвјетљено убиство дјевојчице Сузане Симикић од прије 20 година.

– Оно што је за јавност важно јесте порука да тај случај, ипак, није затворен и да се и даље предузимају одређени напори. Обезбијеђене су и новчане накнаде за оне који могу пружити информације – рекао је Милић новинарима у паузи скупштинског засједања.

Главни Тужилац Брчко дистрикта Зекерија Мујкановић рекао је да је у 2020. години био укупно 271 предмет против 331 особе у фази истраге, од чега је ријешено 205 предмета против 247 особа, док је остало неријешено 65 предмета против 84 особе.

Мујкановић је напоменуо да је прошле године подигнуто и потврђено 156 оптужница против 179 особа, те да су по оптужницама Тужилаштва судови донијели осуђујуће пресуде у 96 одсто предмета.

– Од 100 подигнутих оптужница против 100 лица само четири резултирају ослобађајућим пресудама, док 96 резултира осуђујућим пресудама – појаснио је Мујкановић.

Он је додао да је прошле године у односу на 2019. урађен мањи број предмета, те да је био и мањи прилив усљед епидемије вируса корона, али да је у квалитативном смислу Тужилаштво одговорило задацима.

 

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img