Šta je “Noć istraživača” (i zašto biste trebali učestvovati)?

Vjerovatno ste već čuli da se u našem gradu ove godine po prvi put organizuje “Noć istraživača”. Ipak, možda ste se pitali šta je tačno i da li da posjetite neku od lokacija. Evo odgovora.

  • Šta je uopšte “Noć istraživača”?

Za početak, treba reći da se “Noć istraživača” održava širom Evrope još od 2005. godine, uvijek posljednjeg petka u septembru. Dakle, petak, 28. septembar 2018.

- Reklama -

Cilj ove manifestacije je promocija naučnih istraživanja i karijere naučnika, kao i popularizacija nauke i podizanje svijesti o uticaju istraživanja na svakodnevni život.

  • Šta se zapravo dešavam?

Ukratko – razne aktivnosti, na mnogim lokacijama u večernjim satima.

Konkretno, Brčaci će imati prilike da nauče nešto novo o arhitekturi svog grada, testiraju svoje znanje učešćem u kvizu, nauče ponešto o da Vinčiju, čuju o tradiciji tekstilne radinosti na ovim prostorima, i mnogo toga drugog.

Neke od radionica namjenjene su starijoj, neke mlađoj publici, pa preporučujemo da detalje saznate OVDJE.

  • Gdje?

Radionice i predavanja održaće se u sali “Partizan”, Legatu Ekmečić, Gradskom muzeju, FiciBaru, Umjetničkoj galeriji i još ponekoj lokaciji.

  • Zašto ja moram doći?

Ne morate. Ali, bilo bi lijepo. Ovakve stvari rijetko se dešavaju u našem gradu i mnogi često kritikuju loše sadržaje na ovim i onim manifestacijama. Grupa mladih ljudi odlučila je da nešto uradi, pa je red da ih podržimo. U jeku predizborne kampanje, hajde da se bavimo naukom, istorijom, umjetnošću… Barem na jedno veče.

Vidimo se sutra!

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime