Sremska Mitrovica: Pronađeno tijelo Vedrane Damjanović nestale u Brčkom

U Sremskoj Mitrovici, u rijeci Savi, pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe, čiji je nestanak Policiji u Brčkom prijavljen 13. novembra prošle godine.

Informaciju o pronalasku tijela medijima je potvrdio i šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić.

“Dana 1. juna ove godine, policijski službenici su nakon potrage i uz koordinaciju i saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, pronašli lice sa inicijalima D.V., nakon čega je uslijedila identifikacija tijela. Ono što mogu potvrditi da su policijski službenici preduzeli sve mjere i radnje na potrazi i evo to lice je i pronađeno. Radi se o ženskom licu koje je rijeka Sava izbacila na području Sremske Mitrovice,” rekao je Emkić.

Nezvanično, radi se o Vedrani Damjanović iz Brčkog, čiji nestanak je prijavljen 13. novembra prošle godine.

Nakon Vedraninog nestanka njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

“Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save jer smo sin i ja odmah išli za njom kolima. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici i nigdje je nismo mogli naći,” rekao je Zdravko nakon Vedraninog nestanka.

Prema Emkićevim riječima policija Brčko distrikta zaprimila je ove godine tri, a u 2019. godini 27 prijava o nestanku osoba i svi slučajevi su rasvijetljeni.

 

 

 

(ebrcko.net/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime