spot_img
spot_img

Средњошколци прикупили скоро 2.000 КМ у акцији “И ја сам за бебу више”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Хуманитарна акција „И ја сам за бебу више“, који су организовали и спроводили ученици завршеног разреда смјера фризер Пољопривредно-медицинске школе завршена је данас.

Матуранти су од новембра 2017. године, у кабинету практичне наставе, заједно са својом наставницом Љубицом Митић, сваког четвртка фризирали грађане који су на овај начин жељели подржати ову акцију, а сав зарађени новац, укупно 1870 марака, данас су уручили брачном пару Ковачевић који се лијечи од стерилитета.

„Јако сам поносна али ми је жао што се акција приводи крају. Одлучили смо се да помогнемо Удружењу „Беба више“ јер је овом граду потребно деце. Како у окружењу, тако и нашем граду постоје људи који имају проблем са стерилитетом и време је да ова заједница да своју максималну подршку тим људима. Тако да смо и ми жељели да дамо своју подршку. А и одзив грађана на нашу акцију је био добар и тиме смо такођер задовољни“, казала је за Радио Брчко наставница Митић.

Матурантица Наташа Симеуновић истакла је, да осим што су кроз ову акцију научили радити све фризерске услугу, да је са својим школским другарима научила и да треба помагати другима, у овом случају људима који се боре са стерилитетом.

Предсједник Удружења „Беба више“ Жељко Лазаревић, казао је да ова акција за њих вриједи много више, јер осим финансијске помоћи овај проблем је на овај начин још више популаризован.

„Наш циљ је да што више популаризујемо ову причу да би побољшали статус оних људи који се боре са стерилитетом, и којих је на жалост све више. Ученици ове школе су познати по својим акцијама и добрим резултатима, а ово је само још једна потврда тога. Освијестити дјецу и пробудити код њих емпатију према људима који се боре са стерилитетом је нешто што за нас вриједи милион долара“, нагласио је Лазаревић.

Јасмина и Марко Ковачевић су 14 година у браку, а иза себе имају четири неуспјела покушаја вантјелесне оплодње.

„Битно је да се ова прича што више прича да ове нове генерације које долазе не би дошли у ситуацију да пролазе кроз ово све кроз шта смо ми прошли“, казала је Јасмина Ковачевић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img