Srednjoškolci popravili klupu: Izvinjavamo se svima, nikada više

Našoj redakciji obratila se jedna od učesnica incidenta koji je izazvao ogorčenje javnosti Distrikta.

Podsjećamo, u petak je društvene mreže preplavio snimak srednjoškolaca, za koje je kasnije potvrđeno da su učenici JU Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom, a koji su oštetili klupu u brčanskom Gradskom parku.

- Reklama -

Ovaj čin naišao je na žestoku osudu javnosti, ali i komentare nadležnih u kojima je istaknuto da se protiv ovakvog ponašanja moramo boriti sistemski.

Za portal nula49.com učesnica koja se u videu pridružuje lomljenju klupe kaže da su svjesni da je to što su uradili bilo nepromišljeno.

“Ne znamo šta nam je bilo, ali znamo da se to nikada više neće ponoviti što se nas tiče. Ispoštovali smo naređenja i napravili klupu. Zaista se kajemo zbog tog čina i izvinjavamo se svima”, kaže ova srednjoškolka.

“U ovom gradu smo rođeni i trebamo da ga čuvamo i održavamo. Treba da smo primjer drugima, a ne drugi primjer nama”, dodaje ona.

Za kraj, naša sagovornica kaže da će od sada pokušati da se bore za svoj grad i njegovu ljepotu, te se još jednom izvinjavaju svima.

Čini se da su ovi mladi ljudi naučili lekciju. Pitanje koje moramo postaviti, s obzirom na pojedine komentare, je – da li smo i mi?

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime