spot_img
spot_img

СРЦ “Блатуша” доступан за све осим за спорт

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Из клуба малог фудбала “Брчко Здравље” огласили су се поводом стања у коме је након јавног преноса утакмице Србија-Швајцарска остављен СРЦ Блатуша.

Наиме, иако је у току Видовдански турнир у малом фудбалу, он је прекинут у неколико наврата како би се организовао музички концерт, те праћење утакмица Светског првенства. Ово не би био проблем да након преноса “Блатуша” није остављена у стању које видите на фотографијама.

Након што су синоћ, после завршетка утакмице, затекли смеће на трибинама и самом терену из КМФ Брчко Здравље огласили су се саопштењем у коме не крију незадовољство вишегодишњим третманом њиховог клуба али и СРЦ “Блатуша”.

“Наш клуб је организатор турнира који траје двадесет четири године. Из године у годину трудимо се да то радимо најбоље што можемо и колико нам прилике дозвољавају. Свакако да су нам највеће награде похвале које добијамо од екипа из Тузле, Угљевика, Бијељине, Челића, Лопара, Добоја, Грачанице, Брода, Бања Луке, Требиња, Сарајева, Београда, Новог Сада, Смедерева, Загреба, Љубљане и многих других градова. Из свих ових градова угостили смо многе екипе и често се хвалили какав “спортски терен” имамо”, кажу из КМФ Брчко Здравље.

“И заиста, сви су били одушевљени, као што смо и ми сами сваки пут када на “Блатушу” истрчимо. Ипак, овај спортско-рекреативни центар постао је све само не објекат на коме ће се тимови такмичити, дружити, дјеца одрастати и склапати нова познанства”, додају из овог клуба.

СРЦ “Блатуша” посљедњих година користи се за одржавање концерата, политичких митинга и свега другог, осим тренинга и утакмица, истичу из КМФ Брчко Здравље и додају да је овај клуб, који је прошле сезоне представљао наш град у Премијер футсал лиги БиХ, у посљедњих 10 година одржао свега 6 тренинга на Блатуши!

У дворани у којој фудбалери Брчко Здравља иначе играју утакмице имали су један једночасовни тренинг недељно, заједно са пријатељима из МНК Кланац гдје су користили по пола терена, јер нема слободних термина. За све ово вријеме, Блатуша зјапи празна, пропада и умире, али је увијек доступна за политику и концерте.

“Блатуша” умире јер је на њој приоритет све осим спорта.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img