SRC “Blatuša” dostupan za sve osim za sport

Iz kluba malog fudbala “Brčko Zdravlje” oglasili su se povodom stanja u kome je nakon javnog prenosa utakmice Srbija-Švajcarska ostavljen SRC Blatuša.

Naime, iako je u toku Vidovdanski turnir u malom fudbalu, on je prekinut u nekoliko navrata kako bi se organizovao muzički koncert, te praćenje utakmica Svetskog prvenstva. Ovo ne bi bio problem da nakon prenosa “Blatuša” nije ostavljena u stanju koje vidite na fotografijama.

- Reklama -

Nakon što su sinoć, posle završetka utakmice, zatekli smeće na tribinama i samom terenu iz KMF Brčko Zdravlje oglasili su se saopštenjem u kome ne kriju nezadovoljstvo višegodišnjim tretmanom njihovog kluba ali i SRC “Blatuša”.

“Naš klub je organizator turnira koji traje dvadeset četiri godine. Iz godine u godinu trudimo se da to radimo najbolje što možemo i koliko nam prilike dozvoljavaju. Svakako da su nam najveće nagrade pohvale koje dobijamo od ekipa iz Tuzle, Ugljevika, Bijeljine, Čelića, Lopara, Doboja, Gračanice, Broda, Banja Luke, Trebinja, Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Smedereva, Zagreba, Ljubljane i mnogih drugih gradova. Iz svih ovih gradova ugostili smo mnoge ekipe i često se hvalili kakav “sportski teren” imamo”, kažu iz KMF Brčko Zdravlje.

“I zaista, svi su bili oduševljeni, kao što smo i mi sami svaki put kada na “Blatušu” istrčimo. Ipak, ovaj sportsko-rekreativni centar postao je sve samo ne objekat na kome će se timovi takmičiti, družiti, djeca odrastati i sklapati nova poznanstva”, dodaju iz ovog kluba.

SRC “Blatuša” posljednjih godina koristi se za održavanje koncerata, političkih mitinga i svega drugog, osim treninga i utakmica, ističu iz KMF Brčko Zdravlje i dodaju da je ovaj klub, koji je prošle sezone predstavljao naš grad u Premijer futsal ligi BiH, u posljednjih 10 godina održao svega 6 treninga na Blatuši!

U dvorani u kojoj fudbaleri Brčko Zdravlja inače igraju utakmice imali su jedan jednočasovni trening nedeljno, zajedno sa prijateljima iz MNK Klanac gdje su koristili po pola terena, jer nema slobodnih termina. Za sve ovo vrijeme, Blatuša zjapi prazna, propada i umire, ali je uvijek dostupna za politiku i koncerte.

“Blatuša” umire jer je na njoj prioritet sve osim sporta.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime