spot_img
spot_img

Србија прави клуб на другом крају свијета: Бранкица Михајловић дио новог тима

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Чудна, али и занимљива вијест стиже из свијета одбојке.

Кинески град Шенжен и Одбојкашки савез Србије крећу у необичну сарадњу. Србија ће добити клуб у другој држави, на другом континенту и та екипа ће се такмичити у веома јакој кинеској лиги!

Већ од сезоне 2021/22 у граду који се налази недалеко од Хонг Конга ће се причати српски, пошто ће стручни штаб и играчки кадар чинити тренери и одбојкашице из Србије!

Тим ће се звати Шенжен Кина-Србија, а представљаће необичну сарадњу српске и кинеске школе одбојке. Како преноси портал ”24седам”, већ се знају и контуре нове екипе.

На тренерској клупи треба очекивати Бранка Ковачевића који тренутно предводи Железничар из Лајковца, а дугогодишњи је помоћник Зорана Терзића у репрезентацији. Очекује се да дио стручног штаба буде и Милан Гршић, који тренутно води сениорску екипу ТЕНТ-а.

Наравно, биће мјеста и за српске играчице. Једна од њих већ има искуства играња у Кини, Јапану и Јужној Кореји, па јој Азија неће бити страна.

За нову екипу ће наступати Брчанка Бранкица Михајловић, прослављена репрезентативка Србије и актуелна играчица Фенербахчеа. Њој ће друштво правити све дјевојке које су до скоро носиле дрес угашеног Бајиа, а остатак екипе ће бити попуњен када се види каква су појачања потребна.

Бранкица Михајловић има сребро са Олимпијских игара, златну медаљу са Свјетског првенства и два злата са првенства Европе.

Поред бројних других мањих трофеја, она би богатом каријером и великим искуством могла да помогне новом тиму на почетку његовог постојања.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img