Srbija pravi klub na drugom kraju svijeta: Brankica Mihajlović dio novog tima

Čudna, ali i zanimljiva vijest stiže iz svijeta odbojke.

Kineski grad Šenžen i Odbojkaški savez Srbije kreću u neobičnu saradnju. Srbija će dobiti klub u drugoj državi, na drugom kontinentu i ta ekipa će se takmičiti u veoma jakoj kineskoj ligi!

Već od sezone 2021/22 u gradu koji se nalazi nedaleko od Hong Konga će se pričati srpski, pošto će stručni štab i igrački kadar činiti treneri i odbojkašice iz Srbije!

Tim će se zvati Šenžen Kina-Srbija, a predstavljaće neobičnu saradnju srpske i kineske škole odbojke. Kako prenosi portal ”24sedam”, već se znaju i konture nove ekipe.

Na trenerskoj klupi treba očekivati Branka Kovačevića koji trenutno predvodi Železničar iz Lajkovca, a dugogodišnji je pomoćnik Zorana Terzića u reprezentaciji. Očekuje se da dio stručnog štaba bude i Milan Gršić, koji trenutno vodi seniorsku ekipu TENT-a.

Naravno, biće mjesta i za srpske igračice. Jedna od njih već ima iskustva igranja u Kini, Japanu i Južnoj Koreji, pa joj Azija neće biti strana.

Za novu ekipu će nastupati Brčanka Brankica Mihajlović, proslavljena reprezentativka Srbije i aktuelna igračica Fenerbahčea. Njoj će društvo praviti sve djevojke koje su do skoro nosile dres ugašenog Bajia, a ostatak ekipe će biti popunjen kada se vidi kakva su pojačanja potrebna.

Brankica Mihajlović ima srebro sa Olimpijskih igara, zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva i dva zlata sa prvenstva Evrope.

Pored brojnih drugih manjih trofeja, ona bi bogatom karijerom i velikim iskustvom mogla da pomogne novom timu na početku njegovog postojanja.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime