“Sramota me ljudi”: Počela javna rasprava o prijedlogu budžeta Brčko distrikta

Javna rasprava organizovana je u četiri sesije u brčanskom Domu kulture kako bi se građanima i nevladinom sektoru omogućilo da iznesu svoje zahtjeve i primjedbe na prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH.

“Više godina dolazim na javne rasprave i vjerujte istu priču pričam, a nismo se pomjerili ni za milimetar. Sramota me ljudi u mojoj mjesnoj zajednici jer hodamo blatnjavim, mračnim ulicama. Nemamo ni jednu svjetiljku ulične rasvjete”, rekao je Hajrudin Cifrić predsjednik MZ Dizdaruša, prenosi SrpskaInfo.com.

Slobodan Ranisović, predsjednik MZ Gredice takođe kaže da je mnogo projekata i puteva započeto i nikada nije završeno, a neki datiraju još iz 2015. godine.

- Reklama -

Gorući problem je autobusko stajalište koje nije riješeno prema propisima kao i nemogućnost iscrtavanja prelaza preko magistralnog puta koji prelazi na stotinu djece – kaže Ranisović ističući da se obraćao na sve adrese, ali da nigdje nije pronašao rješenje.

Halil Ljuca, predsjedavajući skupštinske Komisije za budžet kaže da će javne rasprave sublimirati potrebe građana kako bi se dopunom prijedloga došlo do budžeta koji će zadovoljiti potrebe svih onih kojih se budžet dotiče. Nakon javne rasprave Komisija za budžet podnijeće Skupštini izvještaj sa prijedlozima i zahtjevima učesnika.

Predloženi budžet Brčko distrikta BiH za 2019. godinu iznosi 221,5 miliona KM, a krajnji rok za njegovo donošenje je 31. mart kada prestaje da važi Odluka o privremenom finansiranju institucija Brčko distrikta BiH.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime