Sportske igre mladih i ove godine u Brčkom

Devete BH Telecom Sportske igre mladih i ove godine, nastavljaju svoje putovanje kroz 38 bh. gradova i organizuju najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine.

Kao i svake godine do sada i ove godine jedan od gradova domaćina je Brčko distrikt, a takmičenje u našem gradu biće održano u petak, 26.07.2019. godine, a u saradnji sa Udruženjem mladih „Sportrek“ Brčko.

Mali sportisti će se imati priliku takmičiti u nekoliko sportskih disciplina, a to su: fudbal, rukomet, odbojka i to u dvije starosne kategorije: 2004. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi i basket 3×3 2003. godište i mlađi.

U 2019. godini, Igre nastavljaju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, te uz finansijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima.

Karakteristika Sportskih igara mladih jeste da su potpuno besplatne i da se svako može “igrati”.

Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. I u 2019. godini, nakon regionalnih takmičenja, najbolje ekipe i pojedinci širom BIH, učestvovat će besplatno na petodnevnom, Velikom Finalnom takmičenju u Sarajevu, a pobjednici Finala branit će boje naše države na Međunarodnom Finalu Igara u Splitu.

Prijave su otvorene i svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se besplatno prijaviti na broj telefona 033 465 666 ili putem web stranice www.igremladih.ba.

Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske fudbalske federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Ser Dejv Ričards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, Dejvid Bekam, Žose Murinjo, Sven Goran Erikso, Franc Bekenbauer, Edin Džeko, Džanan Musa, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Vedad Ibišević te mnogi drugi. Takođe, i ove godine podršku Sportskim igrama mladih dala je i Vlada Brčko distrikta BiH i gradonačelnik Siniša Milić.

Za mladog ambasadora Sportskih igara mladih BiH u 2019. godini imenovan je Milica Đokić, kapiten ženske pionirske selekcije Košarkaškog kluba Lavovi iz Brčkog.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime