Sportska ambulanta neophodna Brčkom

Ako se izuzme novac, koga nikada u sportu nije dosta, najveći problem koji u brčanskim sportskim, i ne samo sportskim, krugovima postoji je nedostatak sportske ambulante u našem gradu.

Broj od više hiljada djevojčica i dječaka, amatera i profesionalnih sportista i sportistkinja rekreativaca, početnika u sportu, svakako zaslužuje da Brčko distrikt ima savremeno opremljenu ambulantu ili dispanzer sportske medicine.

Da egzistira takva jedna zdravstveno-sportska ustanova, vjerujemo da bi medicinski stručnjaci iz sportske medicine nesebično pomagali mladim sportistima u pravilnom psihofizičkom razvoju, a koji bi opet rezultirao značajnim smanjenjem teških i manje teških povreda.

Slične zdravstvene ustanove postoje u okolnim opštinama i gradovima. I nema ni jedan opravdan razlog zbog čega takva ustanova nema u Brčkom.

Jer sportska postignuća i rezultati koje su ostvarili brčanski sportisti u prethodnom vijeku, te brojne titule na brojnim šampionatima, turnirima i takmičenjima čiji smo savremenici, daju nam za pravo da kažemo da je Brčko grad uzornih sportista i sportskih kolektiva.

Rezultati koje postižu odbojkašice, odbojkaši, fudbaleri, rukometašice, rukometaši, košarkašice, košarkaši kajakaši, teniseri i stonoteniseri,atletičarke, atletičari, sportski plesači, klubovi borilačkih vještina daju nam za pravo da ustvrdimo da su sportisti među najboljim ambasadorima ovog grada.

Ambasadori zaslužuju podršku u nastojanju da promovišu svoj grad. Sportska ambulanta bio bi ugodan i drag poklon sportskoj javnosti u Brčkom.

Osim toga, novac koji se daje za liječenje sportista u susjednim ustanovama mogao bi biti dio zarade brčanskih zdravstvenih radnika. O prevenciji da i ne govorimo.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime