spot_img
spot_img

Спортска амбуланта неопходна Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ако се изузме новац, кога никада у спорту није доста, највећи проблем који у брчанским спортским, и не само спортским, круговима постоји је недостатак спортске амбуланте у нашем граду.

Број од више хиљада дјевојчица и дјечака, аматера и професионалних спортиста и спортисткиња рекреативаца, почетника у спорту, свакако заслужује да Брчко дистрикт има савремено опремљену амбуланту или диспанзер спортске медицине.

Да егзистира таква једна здравствено-спортска установа, вјерујемо да би медицински стручњаци из спортске медицине несебично помагали младим спортистима у правилном психофизичком развоју, а који би опет резултирао значајним смањењем тешких и мање тешких повреда.

Сличне здравствене установе постоје у околним општинама и градовима. И нема ни један оправдан разлог због чега таква установа нема у Брчком.

Јер спортска постигнућа и резултати које су остварили брчански спортисти у претходном вијеку, те бројне титуле на бројним шампионатима, турнирима и такмичењима чији смо савременици, дају нам за право да кажемо да је Брчко град узорних спортиста и спортских колектива.

Резултати које постижу одбојкашице, одбојкаши, фудбалери, рукометашице, рукометаши, кошаркашице, кошаркаши кајакаши, тенисери и стонотенисери,атлетичарке, атлетичари, спортски плесачи, клубови борилачких вјештина дају нам за право да устврдимо да су спортисти међу најбољим амбасадорима овог града.

Амбасадори заслужују подршку у настојању да промовишу свој град. Спортска амбуланта био би угодан и драг поклон спортској јавности у Брчком.

Осим тога, новац који се даје за лијечење спортиста у сусједним установама могао би бити дио зараде брчанских здравствених радника. О превенцији да и не говоримо.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img