spot_img
spot_img

SPKD “Prosvjeta” dobilo biblioteku

Published:

spot_img

U okviru Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ u Brčkom je ovih dana zvanično otvorena biblioteka sa oko tri hiljade naslova, uglavnom školske literature.

Knjige su nabavljene sredstvima „Prosvjete“, donacijama izdavačkih kuća i građana. Osim Biblioteke, u prostorijama „Prosvjete“ smještena je i čitaonica koja je na raspolaganju građanima.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko, Dragan Tomić, kaže da je “Prosvjetina” Biblioteka otvorena prije tri dana.

„Mnogima se svidjela ideja o otvaranju Biblioteke u okviru „Prosvjete“ i na taj način se pomaže građanima, ali prvenstveno školarcima – učenicima osnovnih i srednjih škola kojima su neophodne knjige za lektiru, jer ih u školskim bibliotekama i gradskoj Biblioteci nema dovoljno“, ističe za Radio Brčko Tomić.

Prema njegovim riječima, pored školske literature, tu su i brojne druge knjige od beletristike do stručne literature potrebne studentima i postdiplomcima različitih fakulteta.

Biblioteka koja je u ponedeljak otvorena u prostorijama Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“  biće na raspolaganju svim građanima, ne samo članovima „Prosvjete“ svakog radnog dana u periodu od osam do 14 časova.

Visina članarine, na godišnjem nivou za učenike, iznosi tri, a za odrasle pet maraka.

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img