Spektakl u Brčkom: Danas počinje Međunarodni rukometni turnir

Međunarodni rukometni turnir za omladinske kategorije koji će biti održan od petka, 15. decembra, do nedjelje, 17. decembra, u Brčkom u organizaciji rukometnog kluba “Lokomotiva” okupiće 56 ekipa iz devet evropskih zemalja.

Turnir se organizuje u tri uzrasne kategorije – juniori, kadeti i pioniri, a oko 1.000 učesnika stiže iz Francuske, Italije, Izraela, Slovenije, Mađarske, Makedonije, Srbije, Hrvatske i BiH.

- Reklama -

Sekretar turnira Zvjezdana Nedić navela je da će brčanska publika imati priliku da tokom ove manifestacije uživa u kvalitetnom rukometu.

“Sastaće se ekipe koje su u ovom trenutku prvaci Evrope u ovom uzrastu ili su to nekada bile. Najbolji u rukometu sastaće se na 15. Međunarodnom turniru u Brčkom”, rekla je Nedićeva na konferenciji za novinare.

Pokrovitelj turnira je Vlada distrikta, a gradonačelnik Brčkog Siniša Milić naglasio je da nije bilo dileme da li će Vlada podržati ovogodišnji turnir.

“Govorimo o klubovima koji su u vrhu ovog sporta, zbog čega sa zadovoljstvom možemo konstatovati da Brčko polako postaje centar rukometnog sporta”, istakao je Milić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora turnira.

Osim predstavnika izvršne vlasti, članovi Organizacionog odbora turnira su i predstavnici Skupštine Brčko distrikta, Savjeta ministara i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

 

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime