spot_img

Спектакл у Брчком: Данас почиње Међународни рукометни турнир

Published:

Међународни рукометни турнир за омладинске категорије који ће бити одржан од петка, 15. децембра, до недјеље, 17. децембра, у Брчком у организацији рукометног клуба “Локомотива” окупиће 56 екипа из девет европских земаља.

Турнир се организује у три узрасне категорије – јуниори, кадети и пионири, а око 1.000 учесника стиже из Француске, Италије, Израела, Словеније, Мађарске, Македоније, Србије, Хрватске и БиХ.

Секретар турнира Звјездана Недић навела је да ће брчанска публика имати прилику да током ове манифестације ужива у квалитетном рукомету.

“Састаће се екипе које су у овом тренутку прваци Европе у овом узрасту или су то некада биле. Најбољи у рукомету састаће се на 15. Међународном турниру у Брчком”, рекла је Недићева на конференцији за новинаре.

Покровитељ турнира је Влада дистрикта, а градоначелник Брчког Синиша Милић нагласио је да није било дилеме да ли ће Влада подржати овогодишњи турнир.

“Говоримо о клубовима који су у врху овог спорта, због чега са задовољством можемо констатовати да Брчко полако постаје центар рукометног спорта”, истакао је Милић, који је и предсједник Организационог одбора турнира.

Осим представника извршне власти, чланови Организационог одбора турнира су и представници Скупштине Брчко дистрикта, Савјета министара и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

 

 

 

 

(СРНА)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img