spot_img
spot_img

Специјални изасланик њемачке Владе и амбасадорка Њемачке у БиХ посјетили званичнике Дистрикта

spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић данас је уприличио посјету Специјалног изасланика њемачке Владе за Западни Балкан, госп. Мануела Сарацина и амбасадорке Њемачке у Босни и Херцеговини, гђе Маргрет Уебер.

Посјети су такође присуствовали замјеник градоначелника др Анто Домић, предсједник Скупштине Синиша Милић и замјеник предсједника Иво Филиповић.

Званичници су разговарали о активностима које Влада и Скупштина Дистрикта спроводе у посљедњих годину дана, као и специфичностима и предностима које Брчко дистрикт БиХ посједује. Градоначелник Кадрић је у свом обраћању казао да се ради о веома важној посјети која представља извјесну подршку властима Дистрикта због значајних реформи које се постижу и исправних политика које се тренутно воде у Дистрикту.

Специјални изасланик Сарацин захвалио се на пријатељском пријему и отвореном информативном састанку, казавши да му је Брчко дистрикт БиХ међу првим мјестима које посјећује у својству своје функције.

„Желим нагласити да није случајност што ме мој пут у овом тренутку води у Брчко. Ово је доказ пажње коју и њемачка Влада поклања Дистрикту, то се односи на сигурносну ситуацију у Босни и Херцеговини коју пажљиво пратимо и о којој се блиско консултујемо са нашим партнерима“, казао је Сарацин.

Он је додао да је примјетан економски потенцијал и напредак Дистрикта у развоју локалне инфраструктуре, и да је Брчко на путу да постане мултимодално чвориште за транспортне путеве који ће повезати Босну и Херцеговину са ЕУ, што ће бити од користи и за становнике Брчког и за грађане Босне и Херцеговине.

„Брчко данас свакако може бити једним дијелом узор за цијелу државу БиХ и видимо га као примјер суживота и међусобног поштовања, али и заједничког рјешавања ствари на лицу мјеста за заједнички успјех и добар живот“, изјавио је изасланик.

Амбасадорка Њемачке у Босни и Херцеговини госпођа Маргрет Уебер казала је да Брчко заузима посебан фокус интересовања и пажње њемачке амбасаде и да подршка Међународне заједнице и Амбасаде Њемачке неће изостати у наставку вођења политике која је једнака за сваког човјека, без обзира на његову ентитетску или конфесионалну припадност.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img