spot_img
spot_img

“Спавач” с псом пронашао дрогу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У полицијској акцији “Спавач”, уз кориштење службеног пса за проналазак дроге, припадници Полиције Брчко дистрикта пронашли су марихуану, оружје и муницију, те више од 100 килограма резаног дувана.

Полиција је потом на криминалистичку обраду позвала три лица, од којих је Слободан Софреновић (62) ухапшен.

План је био сузбијање дроге на подручју Брчко дистрикта, а реализован је претресом у Улици Мехмедагића, гдје је и спроведена акција “Спавач”.

“Током вечерњих сати полицајци су поступили по раније прикупљеним сазнањима да три лица имају и продају марихуану и дуван на подручју Брчког”, саопштено је из полиције.

Тројац је и лоциран, и то по наредби брчанског Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. Услиједио је претрес та три лица, али и стана и возила које су користили.

“Током претреса, уз кориштење службеног пса за детекцију наркотика, пронађени су и одузети материја која асоцира на марихуану, као и један пиштољ, пиштољска и пушчана муниција, те више од 100 килограма резаног духана”, саопштио је Халид Емкић, портпарол Полиције Брчко дистрикта.

Софреновића, дакле, сумњиче за производњу и продају дроге, али и недозвољену трговину. Против њега ће полиција поднијети извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта.

Извор близак истрази потврдио је да је ова акција припремана дуже вријеме, те да је свему претходило праћење осумњиченог.

“Сада се истражује на који начин су дрога и дуван набављани и коме су продавани. Уједно, под лупом полиције су и пиштољ и муниција које је полиција заплијенила током претреса”, појашњавају извори упућени у детаље истраге.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img