“Spavač”: Nova hapšenja zbog narkotika u Brčkom

Nastavljene aktivnosti suzbijanja rasturanja narkotičkih sredstava u akciji “SPAVAČ”.

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (29.09.2017. godine) u ulici Lejlića u Brčkom izvršili pretres, a u sklopu ranije preduzetih radnji u akciji kodnog naziva “SPAVAČ”.

- Reklama -

Nastavljajući planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (29.09.2017. godine) u ulici Lejlića u Brčkom izvršili pretres, a u sklopu ranije preduzetih radnji u akciji kodnog naziva “SPAVAČ”

Naime, tokom večernjih sati policijski službenici su postupili po prikupljenim operativnim saznanjima, da lica posjeduju i vrše prodaju opojne droge “marihuane”, na području Brčko distrikta BiH.

Lica su locirana i na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, u ulici Lejlića u Brčkom izvršen je pretres pretres kuće i 4 lica.

Tokom pretresa, proanđena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, tablete ekstazi, tzv. “drobilica”, sjemenka indijske konoplje i vaga koja je služila za dalje rasturanje narkotika.

U prostorije policije, na kriminalističku obradu, pozvana su četiri lica, nakon čega su lica sa inicijalima I.S. rođen 1994. godine i lice I.A.rođen 1995. godine, oba sa područja Brčkog, lišeni slobode.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. i krivično djelo “Omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 233. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanih podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Aktivnosti na provođenju ove akcije će biti nastavljeni i u narednom periodu.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime