SP, SDS i DNS jednoglasni: Ne smijemo se dijeliti i brukati pred herojima

Danas u 15 časova u brčanskom naselju Ražljevo predstavnici Socijalističke partije, SDS-a i Demokratskog narodnog saveza poklonili su se sjenima poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, Vojske Republike Srpske i ovom prilikom položili vijence na Spomenik, postavljen u njihovu čast.

Nakon toga, u 15.30 časova predstavnici ove tri političke partije, položili su vijence na spomenik legendarnom komandantu Bošku Periću Peši, čiji se spomenik nalazi na groblju u ovom naselju.

Ostaje nejasno zbog čega je protokol za današnju organizaciju promijenjen, a da organizator nije o tome obavijestio javnost i sve delegacije. Tako da je dio delegacija polagao vijence ranije tokom dana.

U delegaciji Socijalističke partije bili su poslanici, Boro Ristić i Milijana Simić. Nakon odavanja počasti i polaganja vijenaca, Boro Ristić je izjavio:

“Ponosimo se našim borcima i odajemo im počast, kao i Bošku Periću Peši, komandantu specijalne jedinice. Ovo je dan kada se sjećamo naših poginulih koji su dali živote za odbranu i stvaranje Republike Srpske i srpski narod. Moramo ih se uvijek sjećati. Neka im je vječna slava.”

Ratko Stjepanović, član glavnog odbora SDS-a istakao je: “Neprijatno sam iznenađen promjenom protokola o kojoj nas niko nije obavijestio. Danas smo po pozivnici došli na parastos i položili cvijeće poginulim borcima vojske Republike Srpske i komandantu specijalne jedinice Bošku Periću Peši zakazanom u 15 i 15:30 časova. Slava našim borcima.“

Član opštinskog odbora i delegacije SDS-a, Despot Vuković, vidno je bio potrešen odnosom organizatora:

“Otkako se obilježava ovaj dan,svake godine bio sam lično prisutan. Žao mi je zbog poginulih boraci pred kojima danas vječno zahvalni stojimo. Ako je organizator promijenio satnicu, o tome nas je morao obavijestiti”.

Delegaciju DNS-a činili su: predsjednik OO Zagorka Burkanović, potpredsjednik Ana Stoiljković, predsjednik Organizacije mladih Dalibor Petrović i potprdsjednice Organizacije žena Bojana Samardžić i Tatjana Pudić.

Ovom prilikom, Zagorka Burkanović izjavila je: “Ono što činimo za života odjekuje u vječnosti. Koliko se sjećamo prošlosti i naših div junaka. kao što je komandant Peša i naših slavnih boraca koji su stvorili Republiku Srpsku, toliko ćemo i mi postojati kao narod u budućnosti. Slava im i vječno hvala.”

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime