SP Brčko: Posljednji pozdrav Jovici Saviću

Socijalistička partija sa nevjericom je primila vijest da nas je napustio u 67.godini života sugrađanin i ugledni sportski radnik Jovica Savić.

Rođen je 1953. godine u Glavičorku, odakle se njegov otac Cvijetin sa porodicom doselio u Donji Brezik. Prije skoro 50 godina Jovica je završio trgovačku školu u Brčkom, zaposlivši se u “Velmi”. Oprobao se i u ugostiteljstvu gdje ga je i zatekao rat 1992. godine. Kao komandant Drugog pješadijskog bataljona iz rata je izašao sa oficirskim činom i odlikovanjem, Medaljom zasluga za narod.

Dolaskom mira se veoma aktivno uključio u društveni život i aktivno se posvetio razvoju Brčko distrikta Bih. Bio je odbornik u Skupštini opštine Brčko tokom ratnih i poratnih godina, da bi početkom supervizije bio imenovan za poslanika u prelaznoj Skupštini Brčko distrikta BiH od 2000. do 2004.godine, najprije kao član

Poslaničkog kluba SDS-a, a od 2001. godine kao nezavisni poslanik. Svoj društveni aktivizam nije prekidao do posljednjeg dana. Posebno je bio aktivan u fudbalskim forumima.

Jedno vrijeme je bio Komesar za bezbjednost Fudbalskog saveza BiH, a smrt ga je zatekla na mjestu dugogodišnjeg predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza Brčkog, te člana Skupštine Fudbalskog saveza BiH i Republike Srpske.

Sticajem okolnosti, posljednjih nekoliko godina bio je i predsjednik višestrukog šampiona BiH u odbojci brčanske “Mladosti”, sa kojom je širom Evrope dostojno predstavljao naš grad.

Druželjubiv, kakvog ćemo ga svi pamtiti, stvorio je brojna prijateljstva. Ostaće upamćen kao neumorni pregalac za boljitak svog Donjeg Brezika u svakom pogledu.

U vječnost je otišao kao predsjednik Vojnih starješina Republike Srpske u Brčkom.

Opraštamo se od velikog čovjeka koga će njegove kćerke pamtiti kao dobrog oca, njegova unučad kao najboljeg djeda, njegovo ratni drugovi kao neustrašivog komadanta a građani Brčko distrikta kao čovjeka koji je ovo mjesto učinio boljem mjestom za život.

Savić će biti sahranjen u nedjelju u 14:30 časova na groblju ”Šumari” (Farma), dok će komemorativni skup biti održan isti dan u Domu kulture u 11:00 časova.

Socijalistička partija OO Brčko

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime