spot_img
spot_img

SP Brčko: Mogućnost da budemo lokomotiva razvoja regiona

spot_img
spot_img

Povodom konferencije o saobraćajnoj infrastrukturi koja se održala u Brčkom, danas su se saopštenjem za javnost obratili iz Socijalističke partije.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosti, bez izmjena:

Svjedoci smo intenziviranja aktivnosti o definisanju trase auto-puta kroz Brčko distrikt koji treba da poveže Banja Luku-Bijeljinu-Beograd te Sarajevo-Bijeljinu i Beograd.

Brčko distrikt po ko zna koji put dobija priliku za intezivni razvoj, a svjedoci smo da takve prilike do sada nije iskoristio na najbolji način. Ovaj put ukazuje nam se šansa da postanemo regionalno čvorište za drumski, željeznički i riječni saobraćaj, što otvara brojne mogućnosti za protok i dolazak ljudi, roba, kapitala i tehnologija.

Kao što je najavljeno u medijima u našem gradu se održava važna međunarodna konferencija o saobraćajnoj infrastrukturi Brčko distrikta. Socijalistička partija Brčko mišljenja je da je potrebno u što kraćem vremenskom periodu donijeti odluke vezane za trasu auto puta koji prolazi kroz teritoriju Brčko distrikta, a uvažavajući važeća zakonska rješenja i regulative to jest ucrtane trase u prostornom planu Brčko distrikta.

Imajući u vidu da su entiteti utvrdili trase, izvršili eksproprijaciju zemljišta, izradili tehničku dokumentaciju, izabrali izvođače radova ,nedopustivo je da Brčko distrikt nema utvrđene trase auto puteva kroz svoju teritoriju.

Formiranjem Brčko distrkta otvorena nam je mogućnost da budemo lokomotiva razvoja regiona a svojim (ne)činjenjem mi postajemo kočničari važnih regonalnih projekata.

Mišljenja smo da svi politički akteri u Brčko distrktu BiH, a i šire, ulože dodatne napore da se prevaziđu usko stranački i lični interesi koji koče i usporavaju velike infrastrukturne projekte, a time i razvoj Brčko distrita BiH i šireg regiona.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img