SOZ donirao školski pribor osnovcima u Grbavici

Svetosavska omladinska zajednica Brčko danas je u područnoj školi Treće osnovne škole u Grbavici, uručila školske torbe i pribor za dvadeset  školaraca slabijeg materijalnog stanja.

Školski pribor prikupljen je u akciji „U susret Božiću“ koji provodi  Svetosavska omladinska zajednica i Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko tuzlanske „Trojeručica“ za pomoć materijalno ugroženim porodicama na području Distrikta, rekao je član upravnog odbora SOZ – a Ognjen Okilj.

„Svetosavska omladinska zajednica tradicionalno organizuje ovu aktivnost. Ove godine smo tu akciju podijelili na dva dijela. Prvi dio je podjela školskog pribora, a drugi dio će se odnositi na podjelu paketa socijalno ugroženim porodicama“, rekao je Okilj.

Direktor škole Kojo Simić ističe da se radi o veoma lijepoj gesti, te da su učenike koje će dobiti ove paketiće odabrali zajedno u konsultaciji sa njihovim učiteljima.

„Organizacija SOZ je kako prošle tako i ove godine, došla da podijeli našim učenicima poklone i mi smo jako srećni“, rekao je Simić.

Svetosavska omladinska zajednica najavila je još mnogo humanitarnih akcija, koji će uglavno biti vezani uz predstojeće pravoslavne praznike.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime