Šormaz – Mirković pobjednici „Sunrise Beach Volley Tour 2022” u Gradišci

„Sunrise Beach Volley Tour 2022” – turnir u odbojci na pijesku drugu godinu zaredom organizovan je u Gradišci u okviru „Ljeta na Savi“.

Takmičilo se 16 ekipa, a u konačnici najbolji je bio „Sunrise tim“ iz Brčkog Šormaz – Mirković koji su inače reprezentativci u ovom sportu, a koji su i prošle godine u Gradišci zauzeli prvo mjesto. Oni su bili bolji od tima Makarić – Rajković

- Reklama -

Stefan Mirković pohvalio organizaciju turnira u gradu na Savi i istakao da je Gradiška sjajan domaćin.

„Došli smo u Gradišku da odbranimo titulu što smo i uspjeli. Gledaoci finalnog meča mogli su vidjeti vrhunsku odbojku koju su igrali najkvalitetniji igrači iz Srbije“, rekao je Mirković.

Direktor turnira Bojan Novokmet rekao je da je zadovoljan organizacijom u Gradišci ali i atmosferom koja je vladala tokom trajanja turnira.

„Ove godine u Gradišku smo doveli šampione Srbije, BiH, a imali smo ekipe i iz Hrvatske i Slovenije. Podigli smo nivo turnira u odnosu na prošlu godinu. U Finalnoj utakmici snage su odmjerila dva najbolja para na Balkanu“, rekao je Novokmet.

Na turniru je nastupila i ekipa iz Gradiške u sastavu Lajić – Makivić koja se zbog povrede nije uspjela plasirati u polufinale.

„Malo nam je falilo do polufinala, nedostajalo nam je „sportske sreće“. Ekipe koje su igrale bile su veoma jake i žao nam je što nismo uspjeli odmjeriti snage sa najboljima bar u borbi za treće mjesto. Drago nam je da je u Gradišci organizovan ovaj turnir i što je bio posjećen“, rekao je Lajić i dodao da tim Lajić – Makivić prošli vikend predstavio Gradišku na turniru u Derventi gdje su osvojili treće mjesto i da narednog vikenda nastupaju na turniru u Obudovcu.

Organizator turnira u Gradišci Denis Šulić rekao je da je ove godine učinjen korak naprijed u organizaciji i izrazio nadu da će turnir naredne godine okupiti i igrače iz Italije, Slovenije i Mađarske.

„Želimo da turnir u Gradišci bude međunarodni u punom smislu i da promovišemo naš grad kao lijepo mjesto koje je vrijedi posjetiti“, rekao je Šulić.

„Sunrise Beach Volley Tour 2022” sljedećeg vikenda biće odigran u Bijeljini.

 

 

 

 

(radiogradiska.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime