Socijalistička partija: Podrška nezadovoljnim radnicima javnih preduzeća - nula49.com
spot_img
spot_img

Socijalistička partija: Podrška nezadovoljnim radnicima javnih preduzeća

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povodom najavljenih štrajkova u javnim preduzećima, danas su se iz Socijalističke partije obratili saopštenjem za javnost.

Ovo saopštenje prenosimo u cjelosi, bez izmjena:

Ovim putem želimo da uputimo podršku i pomoć nezadovoljnim radnicima javnih preduzeća kao i najavi da će sljedeće sedmice biti organizovan štrajk.

Svejesni smo činjenice da je došlo vrijeme radničkih prava pa svaki vid ukazivanja na kršenje prava u javnim preduzećima treba biti transparentan i sankcionisan. U JP „Komunalno Brčko“ svjesno se krši Zakon o radu kada su u pitanju primanja zaposlenih.

Pravilnik o platama nije usklađen sa Zakonom o radu a bila je OBAVEZA menadžmenta da to učini po usvajanju istog od strane Skupštine, i na osnovu toga imamo velike nejednakosti između platnih razreda pa samim ti i primanja su nejednaka za isti ili sličan rad što za posljedicu ima nezadovoljstvo radnika. Zakon o radu je krovni zakon koji reguliše radno – pravnu oblast, a svjesno ne postupanje po istom donosi sa sobom određene sankcije.

Kao dio predstavnika zakonodavne vlasti želimo da stanemo na kraj sa kršenjem Zakona koje usvaja Skupština odnosno osnivač javnih preduzeća.

Mi kao dio zakonodavne vlasti ćemo uraditi sve da se ujednače primanja svih radnika i da više nema plata po imenu i prezimenu kakav je slučaj u JP „Komunalno Brčko“ koji je ostao kao posljedica ranijeg sistema.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img