Socijalistička partija Brčko: Veliki i nenadoknadiv gubitak za grad Brčko

Napustio nas je jedan od najuglednijih članova Socijalističke partije, prvi gradonačelnik distrikta Brčko Siniša Kisić.

To je veliki i nenadoknadiv gubitak posebno za porodicu, kojoj je bio veoma predan, za Socijalističku partiju, za grad Brčko kao i za sveukupan olimpijski pokret.

Siniša je bio najuspješniji gradonačelnik Brčkog u vremenu koje je vezano prije svega za obnavljanje povjerenja među ljudima, pokretanje porušene privrede. Njegova predanost i posvećenost razvoju Brčkog ostaće kao primjer budućim generacijama.

Učesnik je odbrambeno otadžbinskog rata od 1992. do 1995. godine i nosilac je ordena Njegoša.

Siniša je takođe bio jedan od najboljih sportista u istoriji Brčog, višestruki odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije u odbojci, a između ostalog i njegovom zaslugom, odbojka u Brčkom je sačuvana i u najtežim vremenima

Do kraja života se kroz Olimpiski komitet BiH, na čijem je čelu bio, borio za bolji status svih sportista u BiH.

Siniša Kisić je rođen 1954. godine u Brčkom, diplomirani je ekonomista. Od 1986. do 1990. godine radio je kao komercijalni direktor radne organizacije “Velma” OOUR “Tekstil” Brčko. Od 1992. godine prelazi u državne institucije i bio je istaknuti oficir Vojske Republike Srpske.

Bio sekretar za privredu u izvršnom odboru Skupštine opštine Brčko i to od 1997. do 1999. godine. Nakon toga dolazi na funkciju predsjenika izvršnog odbora – gradonačelnik Opštine Brčko od 1999. do 2000. godine.

Siniša Kisić, je bio član Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH. Za matični odbojkaški klub “Jedinstvo” Brčko odigrao je 500 utakmica. Bio je juniorski prvak SFRJ u sezonama: 1971;1973 i 1974. godine, a 1974. godine – najbolji igrač turnira. Bio je dugogodišnji član prve odbojkaške lige SFRJ.

Bio je prvi gradonačelnik Brčko Distrikta od 2000. do 2003. godine, te koordinator kancelarije Brčko Distrikta u Savjetu ministara BiH od 2006. godine.

Dobitnik je Zlatnog ključa, otvoreni gradovi Balkana 2003. godine. Bio je i prvi predsjednik objedinjenog Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine od 2005 – 2007. godine.

Bio je istaknuti član Socijalističke partije od njenog osnivanja u Brčkom i do kraja života ostao je vjeran ideji socijalističkog pokreta, i socijalne pravde.

OO Socijalističke partije Brčko

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime