SNSD i HDZ Brčko izbacuju SDS iz vlasti

U hotelu “Evropa” u Brčkom juče je održan sastanak SNSD-a i HDZ-a Brčko distrikta BiH na kome je napravljen dogovor da iz vlasti izbace SDS, piše Infobrcko.com.

Razlog ovog poteza je kako bi sakrili činjenicu da skupštinska većina nema potreban broj zastupnika iz reda hrvatskog naroda, te da radi mimo Statuta Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Na prijedlog šefa kluba SDS-a Brčko da se riješi problem potrebnog broja zastupnika iz reda hrvatskog naroda ili se neće održavati više skupštinska sjednica, SNSD i HDZ, ipak odlučili su da izbace SDS iz većine..

Nakon ovog poteza ostaje otvoreno pitanje kako će se nastaviti rad skupštine kada su u pitanju zastupnici iz reda Hrvata, te hoće li ostati samo HDZ ili će se priključiti i HSS /HDZ 1990 Brčko distrikta BiH!? U slučaju ove izmjene u skupštini bi bilo ukupno pet zastupnika iz reda hrvatskog naroda.

Detaljne dogovore i rezultate oko navedenog mogli bismo imati već u narednoj sedmici.

Kada su u pitanju Bošnjaci u skupštinskoj većini trenutno pokazuju jaku stabilnost i spremnost na svaku situaciju.

Podsjećamo, prije par dana gradonačelnik Brčkog Siniša Milić najavio je da će narednih dana započeti i rekonstrukcija Vlade Distrikta dodajući da je već dogovoreno sa političkim partijama koje čine skupštinsku većinu i sa kojom će još jednom pažljivo analizirati rad svih šefova odjeljenja.

Prema mišljenju Milića u ovom trenutku jedan ili dva člana Vlade zaslužuju “crveni karton”.

“Moraće otići oni koji su u službi politike i opstrukcije razvoja Distrikta”,kazao je Milić.

Takođe, Milić je potvrdio i da su predstavnici Socijalističke partije, PDP-a, NDP-a i SNSD-a postigli dogovor o usaglašenom političkom djelovanju u Distriktu Brčko.

“Obaviješten sam o postizanju dogovora i zajedničkom nastupu ovih političkih partija u skupštinskoj većini. To je nova realnost koja se mora uvažavati i vjerujem da će ona biti prihvaćena od koalicionih partnera iz reda Bošnjaka i Hrvata”, rekao je Milić.

 

 

 

 

 

 

(infobrcko.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime