spot_img
spot_img

СНСД Брчко: У „ноћи обећања“ Изетбеговић маштао о „дисконтинуитету“ Српске у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Лидер СДА Бакир Изетбеговић поново је обмануо своје бираче тврдњом о прекиду територијалног континуитета Републике Српске у Брчком.

Наводи ово у данашњем саопштењу брчански СНСД.

“Да није дата само неколико дана након договора о коридору ауто пута Бањалука – Бијељина, кроз Брчко, који говори управо супротно, тврдња Изетбеговића, изречена на предизборном скупу у Брчком, представљала би озбиљно кршење Коначне арбитражне одлуке”, истичу из СНСД-а.

Овако, додају, тврдње се може приписати изборној стратегији, јер је бирачима СДА, очигледно, много драже да „у ноћи обећања“, слушају бајке политичког лидера о прекиду континуитета РС, већ да им се објашњава зашто је и Маоча, нпр. у складу са Арбитражном одлуком и принципом кондоминијума, у ствари дио Републике Српске.

“СНСД зато, још једном, жели да подсјети на параграф 11 Коначне Арбитражне одлуке у коме је дословно наведено да „формирањем дистрикта његова цјелокупна територија (предратна општина Брчко) постаје својина која истовремено припада и једном и другом ентитету тзв.кондоминијум“, односно, како је речено у арбитражној одлуци, „територија Републике Српске обухвата целу предратну општину Брчко, што важи и за територију Федерације БиХ…“.

“С обзиром да ће се територија Републике Српске, према овом принципу, повећати, како је наведено у параграфима 52 и 53 Одлуке, „легитимни територијални континуитет Републике Српске “, не само да је очуван већ је и проширен”, стоји у саопштењу.

“Каква је изборна стратегија СДА, ствар је руководства те странке, али сматрамо да је истина, нарочито о важним политичким темама, оно што јавност заслужује, чак и у вријеме изборне кампање”, закључује се у обраћању јавности које потписује Општински одбор СНСД Брчко.

 

 

(спонзорисана објава)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img