spot_img
spot_img

СНСД Брчко: Традиционално шарање васкршњих јаја

spot_img
spot_img

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, Актив жена брчанског СНСД-а на челу са предсједницом Слободанком Ћурчић и ове године је организовао шарање васкршњих јаја која ће ове године бити подјељења парохијанима Црквене општине Грчица.

„Наше чланице су нашарале око 500 јаја и ово је традиција коју ћемо и убудуће његовати и чувати“, поручила је Ћурчић, те додала да је радује чињеница да се сваке године овој акцији одазове све већи број жена.

Предсједник ОО СНСД-а у Брчком Синиша Милић овом приликом је рекао да је циљ данашње акције обезбиједити васкршња јаја онима којима су најпотребнија како би овај велики православни празник учинили радосним и за оне, који у овом тренутку, немају довољно материјалних средстава.

„Ово је прилика и да свим православним Србима упутим честитку и да свима нама зажелим много више разумијевања и толеранције, да у духу заједништва превазиђемо све недаће са којима се суочава наш народ, а нарочито на Косову и Метохији“, истакао је Милић.

Јаја, која су украсиле вриједне руке чланица Актива жена брчанског СНСД-а, је преузео протојереј-ставрофор Драган Ћирковић, старјешина Црквене општине Грчица.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img