SNSD Brčko: Suživot moguć, poštujmo druge i drugačije

Savez nezavisnih socijaldemokrata, još jednom želi da čestita Dan Republike Srpske i iskaže zahvalnost svim organizacijama i pojedincima koji su i u Brčko distriktu dostojanstveno obilježili ovaj praznika sjećanja, mira i slobode. 

Istovremeno, osuđujemo sve one pojedince i njihove nalogodavce koji su preljepljivanjem zastave Republike Srpske, pokušali da stave mrlju na proslavu Dana Republike, koga osjećaju i praznuju svi državljani Republike Srpske, kao i oni u drugim zemljama gdje smo ovih dana čuli i vidjeli čestitke koje su stizale i od zvaničnika zemalja EU.

Vjerujući da je suživot na ovim prostorima moguć, uz iskreno poštovanje drugih i drugačijih, još jednom želimo da apelujemo na sve one, koji ovakvim incidentnim radnjama žele da naruše suživot i dobre međunacionalne odnose u našem gradu, da se uzdrže od istih.

Dan Republike Srpske je praznik koga slavi jedan a priznaju dva konstitutivna naroda u BiH, i to treba poštovati i uvažavati kao što se poštuje a ne priznaje i proslava drugih datuma koji nisu ozvaničeni ali su izraz volje drugih.

Zato još jednom pozivamo, sve političke subjekte, da se uz poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, Arbitražne odluke za Brčko kao i Ustava i zakona ove složene političke zajednice, uzdržimo od provokacija i okrenemo se provođenju reformi i stvaranju ambijenta za ostanak svih ljudi, kao i napredak i razvoj ovih prostora na kojima vijekovima zajedno živimo.

OO SNSD BRČKO

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime