SNSD Brčko: Mržnja, necivilizovano i protivzakonito ponašanje "navijača" - nula49.com
spot_img
spot_img

SNSD Brčko: Mržnja, necivilizovano i protivzakonito ponašanje “navijača”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Brčanski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata izražava duboku zabrinutost prema količini mržnje, necivilizovanog i protivzakonitog ponašanja koju su sinoć pokazali samozvani „navijači“ iz našeg grada napadajući maloljetne fudbalere iz Bijeljine i kamenujući njihov autobus kojim su došli u Brčko da se nadmeću u fudbalskoj vještini.

To nas u Brčko distriktu BiH treba sve da zabrine počevši od porodice, pa do najvažnijih institucija vlasti.

Sam dolazak grupe navijača na utakmicu u kojoj nisu nastupale ekipe za koje oni navijaju, te vrijeđanje mladih fudbalera pokazuje da ovo nije spontani događaj, već organizovan od snaga koje ne želi dobro ovoj lokalnoj zajednici.

Posebno brine što su taj napad organizovale i izvele veoma mlade osobe i što se desio u predvečerje 23. godišnjice Brčko distrikta BIH. Mi se u Brčkom , s pravom, ponosimo našom tolerancijom, multietničnošću, našim svakodnevnim životom u kome pokazujemo da je Brčko dovoljno veliko i široko da prihvati sve dobronamjerne i normalne osobe.

Policija i Tužilaštvo Brčko distrikta BiH moraju da hitno reaguju i da pooštre kaznenu politiku prema ovakvim i sličnim demonstracijama ničim izazvane mržnje.

Izostanak odlučnog reagovanja zasnovanog na zakonskim procesima može biti povod za eskalaciju nečega mnogo opasnijeg, nečega sasvim suprotnog dešavanjima na sportskom terenu.

Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata od nadležnih institucija vlasti u Brčkom očekuje pravovremeno otkrivanje i oštro sankcionisanje vinovnika ovog ničim izazvanog napada na mlade fudbalere iz Bijeljine.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img