spot_img
spot_img

СНСД Брчко: Истина и правда не станују у Сарајеву

spot_img
spot_img

Суд БиХ није формиран да би донио истину и правду, већ да би, на најгрубљи начин, вријеђајући осјећања породица жртава и све припаднике једног народа, прикрио чињенице о страдању Срба у протеклом рату.

Кажу ово у реакцији на данашњу пресуду из брчанског СНСД-а.

Из ОО СНСД у Брчком истичу да је то потврдила и данашња пресуда Суда БиХ, којом је још један осумњичени за масакр над 11 заробљених бораца Војске Републике Српске, у Бодеришту, код Брчког, марта 1993. године, неправоснажно, ослобођен оптужби.

За породице 11 заробљених а потом масакрираних бораца Војске Републике Српске, али и све Србе у Брчком и Републици Српској,не зна се шта је поражавајуће – ослобађајућа пресуда, или образложење предсједавајуће судског Вијећа Јасмине Ћосић Дедовић да је „за Вијеће споран начин страдања ових лица те ко су били извршиоци“.

“Немојте се играти са осећањима породица жртава. Такве квалификације не само да нису чињенично и правно утемељене, већ показују одсуство минимума људскости”, додаје се у саопштењу.

“Поруке које се на овај начин шаљу, да се злочин у Бодеришту није десио, или да су злочини над припадницима једног народа допуштени, нису на част ни суду БиХ ни појединцима који стоје иза такве пресуде, али јесу још једна потврда да истина и правда, дефинитивно, не станују у Сарајеву”, закључују из СНСД-а.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img