SNSD Brčko donirao 115 knjiga biblioteci SPKD Prosvjeta

Povodom obilježavanja Mjeseca knjige, Aktiv žena i Aktiv mladih opštinskog odbora SNSD-a poklonili biblioteci Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko vrijednu donaciju, 115 knjiga lektire za osnovce.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Ljubomir Nišić istakao je da Opštinski odbor SNSD Brčko tradicionalno svake godine organizuje posjetu Sajmu knjiga u Beogradu.

„Zbog toga smo na inicijativu SPKD „Prosvjeta“ odlučili da doniramo ove knjige iz dva razloga, prije svega jer djeca svake godine imaju problem sa pronalaskom knjiga za lektiru, jer ih nema dovoljno, a drugi je taj što smatramo da djeca te dobi već treba da znaju za SPKD „Prosvjeta“, koje je najstarije srpsko kulturno umjetničko – društvo u Brčkom“, rekao je Nišić.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Brčko Dragan Tomić zahvalio se Aktivu žena SNSD – a i Mladim socijaldemokratima na ovoj veoma značajnoj donaciji.

„Oni su se rado odazvali na naš poziv, na taj način smo vidjeli da im je stalo da obogate fond knjiga koji se nalazi u biblioteci u „Prosvjeti“, a na taj načim motivišu naše mlade sugrađane da više čitaju“, rekao je Tomić.

Članovi SPKD „Prosvjeta“ uručili su zahvalnice Aktivu žena i Aktivu mladih  opštinskog odbora SNSD-a zbog ove geste.

Biblioteka u sklopu Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ Brčko, počela je sa radom u januaru ove godine, te svaka donacija knjiga od izuzetnog je značaja za njen rad.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime