spot_img
spot_img

СНСД Брчко донирао 115 књига библиотеци СПКД Просвјета

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом обиљежавања Мјесеца књиге, Актив жена и Актив младих општинског одбора СНСД-а поклонили библиотеци Српског културног друштва „Просвјета“ Брчко вриједну донацију, 115 књига лектире за основце.

Предсједник Младих социјалдемократа Љубомир Нишић истакао је да Општински одбор СНСД Брчко традиционално сваке године организује посјету Сајму књига у Београду.

„Због тога смо на иницијативу СПКД „Просвјета“ одлучили да донирамо ове књиге из два разлога, прије свега јер дјеца сваке године имају проблем са проналаском књига за лектиру, јер их нема довољно, а други је тај што сматрамо да дјеца те доби већ треба да знају за СПКД „Просвјета“, које је најстарије српско културно умјетничко – друштво у Брчком“, рекао је Нишић.

Предсједник СПКД „Просвјета“ Брчко Драган Томић захвалио се Активу жена СНСД – а и Младим социјалдемократима на овој веома значајној донацији.

„Они су се радо одазвали на наш позив, на тај начин смо видјели да им је стало да обогате фонд књига који се налази у библиотеци у „Просвјети“, а на тај начим мотивишу наше младе суграђане да више читају“, рекао је Томић.

Чланови СПКД „Просвјета“ уручили су захвалнице Активу жена и Активу младих  општинског одбора СНСД-а због ове гесте.

Библиотека у склопу Српског културног друштва „Просвјета“ Брчко, почела је са радом у јануару ове године, те свака донација књига од изузетног је значаја за њен рад.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img