Snijeg zavejao Brčko, saobraćaj paralisan, Đapo najmenadžer

Na sinoć održanoj 39. svečanoj ceremoniji dodjele prestižnog međunarodnog priznanja “Najmenadžer i najkompanija 2018.”, Mirsadu Đapi, direktoru Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” d.o.o. Brčko distrikt BiH, uručeno je priznanje za najmenadžera javnih preduzeća, prenijeli su danas lokalni mediji.

Ranije je najavljeno da će JP „Komunalno Brčko“ od 15. 11. 2018. do 15. 04. 2019. godine na osnovu sporazuma sa JP „Putevi Brčko“ kao i važećim tehničkim propisima, normativima i standardima, održavati prohodnost puteva i ulica na području grada, od „table do table“ Brčko.

Putni pravac Bijeljina-Brčko gotovo je potpuno paralisan, magistralni put koji prolazi kroz Brčko jedva da je prohodan, dok snijeg sa manjih ulica “čiste” samo vozila koja kroz njih prolaze.

- Reklama -

Brojne ulice u gradu na Savi blokirane su, ili teško prohodne, naročito u prigradskim naseljima. Problemi nastaju i na uzbrdicama, gdje vozila veće težine ne mogu saobraćati zbog klizavog kolovoza.

Podsjetimo, od marta ove godine građani Distrikta vodu plaćaju za 2,5 KM više. Iz Javnog preduzeća Komunalno Brčko tada su rekli da su cijene morali da povećaju zbog deficita u kojem su se našli, te da su poskupljenja minimalna.

Do danas nije saopšteno kako je tačno nastao deficit u firmi koja ima monopol na usluge koje koriste svi građani Brčko distrikta, niti da li je neko za isti odgovarao.
(M.S./nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime