Snijeg na Majevici i do 20 centimetara, putevi čisti

Snijeg u aprilu ponovo je aktivirao rad zimske službe na području Lopara, gdje je visina snježnog pokrivača na nekim mjestima i do 20 centimetara.

Načelnik opštinskog odjeljenja u čijem je resoru Civilna zaštita Željko Kerović rekao je Srni da za sada nema prijava građana o eventualnim problemima zbog talasa hladnoće i da se snijeg koji i dalje pada brzo topi.

- Reklama -

Najviši snježni pokrivač je u rejonu naselja Konjihovići na planini Majevici.

Direktor “Bijeljina-puta” Nemanja Tolj kaže da je ponovo aktiviran rad zimske službe sa jednim vozilom na punktu u Loparama koje je intervenisalo juče i u toku noći, tako da na putevima nema snijega.

Prema njegovim riječima, na ovom području snijeg intenzivno pada u manjem obimu već dva dana, ali se brzo i topi i ne zadržava se na kolovozu, a najviše snijega bilo je na planinskom prevoju Banj Brdo na putu Bijeljina-Tuzla, oko 15 centimetara.

Tolj kaže da ekipa zimske službe i dalje dežura na području Lopara i da imaju dovoljno abrazivnog materijala za preventivno posipanje kolovoza.

Na području Bijeljine je tokom dva dana palo više od 30 litara kiše po metru kvadratnom, ali šef Civilne zaštite u gradu Drago Ristić kaže da za sada nema problema izazvanih padavinama i hladnoćom jer su vodostaji rijeka prije padavina bili niski.

 

 

 

(SRNA/infobijeljina.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime