spot_img
spot_img

Шмит у Брчком: Српски представници власти бојкотовали састанак

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Високи представник кога не признаје Република Српска, Кристијан Шмит, борави у посјети Брчко дистрикту.

Заједно са првим замјеником високог представника и супервизором за Дистрикт Брчко, Мајклом Скенланом, он се састао са владом, одговорним за провођење закона и борбу против корупције, представницима пословне заједнице у Брчком те посјетио Луку Брчко.

“Снага Брчког лежи у његовом мултиетничком карактеру. Оно сваки пут изнова доказује да остаје опредијељено за мирну и заједничку будућност свих својих грађана, као једне заједнице. Политички лидери у Дистрикту сваки дан бирају да раде заједно и да не допусте вањским кризама да утичу на суживот, који је преживио толико изазова”, рекао је медијима Шмит.

“Добро је видјети да Брчко настоји да иде даље од пуког суживота, ка стварању заједничког просперитета. Од кључне важности је реформа државне службе, како би се осигурало добро управљање; развој саобраћајне инфраструктуре, како би се потакао раст приватног сектора; те нове институције посвећене искорјењивању корупције. Власти Брчког морају заједно остварити све то, како би мотивирале младе да своје животе граде у Дистрикту, а Брчко претвориле у једно од најпожељнијих мјеста за живот у Босни и Херцеговини”, додао је Шмит.

Представници српског народа нису присуствовали данашњем састанку.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img