Služen parastos srpskim žrtvama ratova u Bukovcu

- Reklama -

U Organizaciji Udruženja veterana BORS-a Brčko, ispred spomenika u Bukovcu danas je služen parastos za mještane ovog sela stradale u Prvom i Drugom svjetskom ratu, kao i za 27 žrtava stradalih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, od kojih su 19 bili civili.

Prije rata 1992. godine u Bukovcu je bilo oko 125 domaćinstava sa oko 400 stanovnika, dok  danas u ovom selu živi samo 37 mještana.

- Reklama -

“Kompletno stanovništvo iz ovog sela, koje je napadnuto 11. septembra 1992. godine, odvedeno je u logore za Srbe”, kaže Pavle Stjepanović, predsjednik mjesne boračke organizacije u Bukovcu.

Nažalost, kaže Stjepanović, još nema volje ni nekog mehanizma da se imena počinilaca zločina javno saopšte i da odgovorni budu procesuirani.

Protonamjesnik Nikola Lukić je, nakon parastosa, u obraćanju okupljenima rekao da su ovi mučenici položili živote po ugledu na Hrista i njegove sljedbenike, poput Jovan Krstitelja čije ime danas slavimo.

Vijence i cvijeće na spomenik stradalim mještanima Bukovca danas su položiti članovi porodica poginulih, predstavnici udruženja koja okupljaju boračku populaciju, ratne vojne invalide, nestale i zarobljene, kao i članovi rukovodstava srpskih političkih partija u Brčkom.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime