spot_img
spot_img

Случај “Јединство”: Апелациона комисија прекршила пропозиције и правилник

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Фудбалски савез Републике Српске обавијестио је данас Фудбалски клуб Јединство из Брчког о одлуци Апелационе комисије која је прихватила жалбу Леотара из Требиња на утакмицу 16. кола одиграну у Сокоцу 10. марта ОФК Гласинац 2011 – Јединство (0:2) и поменути меч је регистровала службеним резултатом 3:0 (пар форфе) у корист домаћина.

Одлука је угледала свјетло јавности тек пет дана након њеног доношења (сједница Апелационе комисије одржана у петак, 10. маја) што помало изазива вид сумње у њену исправност и добронамјерност органа који је исту и донио.

Од старта процеса који је поведен против брчанског друголигаша, иначе лидера источне групе Друге лиге Републике Српске, много тога је нелогичног и нефудбалског, а уље на ватру је долила одлука Апелационе комисије којом су прекршене Пропозиције за такмичење Друге лиге ФСРС (члан 28) и Правилник о фудбалским такмичењима ФСРС (члан 73).

Леотар се на утакмицу у Сокоцу жалио у року, 12. марта, а одлука првостепеног органа (Такмичарске комисије) је донесена тек 26. марта, дакле 14 дана касније иако у члану 73. Правилника о фудбалским такмичењима стоји да првостепени орган мора да донесе одлуку најкасније осам дана од пријема жалбе! Иако је та одлука била у корист Јединства (утакмица регистрована постигнутим резултатом), у старту процеса је повријеђена законитост Правилника.

Леотар се потом другостепеном органу (Апелациона комисија) жалио 2. априла (у року), а одлука је више од мјесец дана касније, 10. маја чиме су прекршене Пропозиције такмичења Друге лиге ФСРС за сезону 2018/19, јер у члану 28. пише: “Одлука по жалби првостепеном органу мора бити донијета у року од осам дана од дана пријема жалбе, а у скраћеном поступку у року од три дана, изузев ако је жалба мотивисана случајевима чије је рјешавање у надлежности другог органа.”

Дакле, да би преиначили одлуку првостепеног органа, тј. Такмичарске комисије у саставу: Ђорђе Старчевић (Градишка), Миле Мандић (Козарска Дубица) и Радислав Зековић (Рогатица) и преиначили одлуку у корист ФК Леотар Апелациона комисија је повриједила законитост и Пропозиција за такмичење Друге лиге ФСРС, али и Правилника о фудбалским такмичењима ФСРС.

Апелациону комисију ФСРС која је прекршила важеће акте Савеза из Бањалуке чине предсједник Бранко Бера, те чланови Синиша Стојичић, Горан Јеличић, Тихомир Кудуз и Миленко Зеленовић.

 

 

(sportdc.net)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img