Slobodna 152 mjesta za drugi upisni rok u srednje škole Brčko distrikta

Drugi upisni rok u srednje škole Brčko distrikta biće održan 24. avgusta tekuće godine.

Prema planu upisa za predstojeću 2022/23. školsku godinu, predviđen je upis ukupno 880 učenika, a nakon prvog upisnog roka, ostala su nepopunjena još 152 mjesta za upis i to 52 u Tehničkoj školi, u Poljoprivrednoj i medicinskoj 65, u Ekonomskoj četiri te u Gimnaziji 31 mjesto.

- Reklama -

„Mi se nadamo da će poslije drugog upisnog roka biti realnija postavka već utvrđenog plana upisa od 880 učenika. Do realizacije spomenutog nedostaje značajan broj učenika što nas donekle zabrinjava. U tom smislu, biće održan sastanak s direktorima srednjih škola na kojem ćemo zajednički utvrditi naredne poteze kako bismo mogli precizirati i sve kadrovske potrebe za predstojeću školsku godinu“, kazao je Slavoljub Bašić, šef Pododjeljenja za srednje obrazovanje u Vladi Brčko distrikta.

Kada je riječ o deficitarnim zanimanjima, Bašić ističe da su i ona ostala dijelom nepopunjena.

„S obzirom na da smo to uveli tek od ove godine, naredne godine ćemo imati već urađene analize u pokazatelje na osnovu kojih ćemo se opredjeljivati za daljnje načine stimulisanja i usmjeravanje kadrova na osnovu potreba tržišta rada“, istakao je Bašić.

Upis u srednje škole u avgustovskom upisnom roku će se održati u srijedu, 24. avgusta, na upisnim mjestima u matičnim školama u vremenu od 08:00 do 14:00 sati, a za što je uz prijavu na upis potreban i izvod iz matične knjige rođenih te svjedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime