spot_img
spot_img

Slavica Božić maestralna na premijeri Menotijeve opere Medium!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Da Brčko ima najbolje ambasadore kulture u cijelom svijetu potvrdila nam je Brčanka Slavica Božić koja je odigrala ulogu madam Flore (Babe) u operi Medium u Njemačkoj pred prepunom salom i sve prisutne ostavila bez daha.

A da je tako zaista bilo, potvrdili su aplauzi koji su Slavicu tri puta vraćali na scenu. Slavica je na nevjerovatan način spojila talenat, svoj raskošni mezzosopran, glumu i pokazala svoju moć vladanja scenom, te je dobila fantastične kritike objavljene u njemačkim novinama i time je, možemo slobodno reći, otvorila vrata svjetske pozornice.

Iako jako mlada, odigrala je ulogu Flore (Babe) i maestralnim scenskim umijećem je šetala kroz karater lika od prefinjenih osjećanja preko momenata očaja i ludila.

Sve ovo nas inspiriše da pratimo rad jednog pretalentovanog studenta koji je trenutno na master studijama solo pjevanja u Mannheimu u klasi prof. Snežane Stamenković i da budemo ponosni sto se neko iz našeg grada usudio zakoračiti na svjetsku opersku scenu i polako je osvaja svojim talentom i upornošću.

Bravooo Slavice! Ponosni smo!

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img