Славица Божић из Брчког освојила награду на такмичењу у којем БиХ никад није имала свог представника! - nula49.com
spot_img
spot_img

Славица Божић из Брчког освојила награду на такмичењу у којем БиХ никад није имала свог представника!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Босна и Херцеговина може бити поносна на младе таленте и представнике који је представљају на међународним такмичењима о којима се у нашој држави скоро ништа и не зна.

Једно од таквих такмичења које се одржало почетком новембра у Чешкој, у Карловим Варима, на којем је БиХ представљала Славица Божић, први пут у историји такмичења соло пјевача које је се одржавало 56. пут је ”Међународно такмичење Антонин Дворжак.” На овом свјетском такмичењу, гдје су учешће узели дипломирани соло пјевачи из свих земаља широм свијета наша Славица је бриљирала и изборила се за високо треће мјесто међу пјевачима из Чешке, Пољске, Кине, Јапана, Њемачке, Италије и др. земаља.

Иначе, Славица је дипломирала соло пјевање на престижној музичкој академији у Манхајму, у класи проф. Снежане Стаменковић и тренутно је као асистент запослена на истом факултету. Поред тога наставила је своје школовање у истој класи на мастер студијама на два одсијека.

Можемо бити поносни као град и као држава да имамо једног оваквог представника у свијету у области соло пјевања и вјерујемо да ћемо ускоро Славицу гледати на сценама свјетских позоришта.

Честитамо од срца!

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img